"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Neumann Péter kerületvezető vadász kapta a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt-ért 2018. évi aranygyűr

Neumann Péter kerületvezető vadász kapta a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt-ért 2018. évi aranygyűr

2018. december 20-án a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. megtartotta évzáró ünnepségét, amelyen átadásra került a Gyulaj Zrt-ért aranygyűrű. Idén az elismerő kitüntetést Neumann Péter kerületvezető vadásznak adta át az évértékelőjét követően Gőbölös Péter vezérigazgató.

Neumann Péter már gimnáziumi évei alatt is a Gyulaj Zrt. jogelődjénél a Gyulaj Állami Erdő és Vadgazdaságnál dolgozott, majd 1976-tól társadalmi ösztöndíjjal, majd 1978-tól az egyetem elvégzése után a mai napig a társaság kerültvezető vadászaként áll alkalmazásban. Magas színvonalú, elhivatott, lelkiismeretes munkájával nagyban hozzájárult a Bikács-kistápéi különleges rendeltetésű vadászterület vadgazdálkodásának fejlődéséhez, mindig gondosan végezte a vadállomány fenntartását, és annak megőrzését.

A Gyulaj Zrt-nél dolgozó erdészeti és vadászati szakemberek általában is rendkívül sokoldalú emberek (képzőművészet, zeneművészet, gasztronómia, sport, tudományok, stb.) nincs ez másként a kitüntetettnél sem, hiszen kiterjedt botanikai ismeretei vannak a működési területének flórájáról is és festői vénájával elismert művészi festményeket alkot szintén az általa vezetett csodálatos szépségű vadászterületről.

Forrás: Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt.

Szerző: Szabó Stefánia

Fotók: Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt.

Hírszerkesztő: Nagy László