"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Harangszentelés a Göbös-majorban

Harangszentelés a Göbös-majorban

Tavaly nyár végén készült el a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. által építtetett vadászkápolna a Kapuvártól nem messze található Göbös-majorban, amely fő elemét, a harangot, június 1-jén szentelték fel.

Nyár első napján este 7 órakor a kápolna előtt találkoztak a harangszentelésre érkező vendégek. Először Kóródi Sándor, a Társaság Kapuvári Erdészetének vezetője köszöntötte a megjelenteket. Majd a Spiritus együttes vallási témákkal átszőtt dalait hallgathatták meg a meghívottak. Ezt követően Fazakas Márton premontrei apát szentelte fel a KAEG Zrt. első kis harangját a vadászkápolnában, amely mindössze 38 kg súlyú. Felemelő pillanatokra még a nap is előbújt a felhők mögül, megvilágítva a kápolna csodás faelemeit, így még varázslatosabbá téve az eseményt. Először ekkor kondult meg a felszentelt harang, amelynek zúgása átjárta Göbös-majort.

„A harangszó kong, rezeg,

mélyen búg a hangja.

Messze hallik nyár estén

templomunk harangja.”  (Jókai Mór)

Különleges kápolna mellett a többi létesítmény Göbös-majorban az aktív pihenést és kikapcsolódást szolgálja, konferenciákra, sportversenyekre, környezeti nevelést szolgáló tanösvény-túrákra is igénybe vehető, természetesen a lovas sportok mellett. Továbbá ballagásokra, esküvőkre, nagyobb létszámú családi rendezvényekre, tréningekre is szívesen várják az érdeklődőket. Emellett kétféle szálláslehetőség közül is választhatnak a Göbös-majorban több napot eltölteni vágyó természetkedvelők, amely hamarosan újabb elemekkel bővül.

Forrás: KAEG Zrt.

Fotók: KAEG Zrt.

Hírszerkesztő: Nagy László