"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Hazai pályán győztek 2015 országos fakitermelő bajnokai

Hazai pályán győztek 2015 országos fakitermelő bajnokai

Április 9-én, szombaton első alkalommal rendezett helyi fakitermelő versenyt a Vértesi Erdő Zrt., az Agrogold STIHL Szakkereskedés támogatásával a Komárom-Esztergom megyei Császár településen, az Egresi-réten. Az I. Vértesi Fakitermelő Kupán 10 csapat mérte össze tudását, végül pedig a STIHL tavalyi országos döntőjében is diadalmaskodó Hegylakók gárdája győzött - tudósít az Erdő-Mező Online.

A megnyitón Beke Gyöngyi, Császár polgármestere köszöntötte a versenyzőket és a részvevőket. Mint kifejtette, nem véletlen, hogy I. Vértesi Fakitermelő Kupa néven hirdették meg a versenyt, hiszen szeretnék, ha folytatása is lenne a megmérettetésnek.

Amikor fociztam, az edzőm azt mondta, rosszul lehet játszani, de szív nélkül soha” – mondta Kocsis Mihály, a Vértesi Erdő Zrt. vezérigazgatója a versenyezőknek címezve. Hozzátette: mindenki nem győzhet egy ilyen versenyen, de biztos benne, hogy a résztvevők a maximumot hozzák ki magukból a nap folyamán.

Az Andreas STIHL Kft. képviseletében Gémesi József arról beszélt, hogy 14 éve létezik a cég által szervezett országos fakitermelő bajnokság, amit 6 éve a regionális versenyek alapoznak meg. Ehhez csatlakoznak az egyre inkább szaporodó helyi kezdeményezésű fakitermelő versenyek. Ilyen az I. Vértesi Fakitermelő Kupa is, amelyet a STIHL nagy örömmel támogat. “Fontos, hogy a baleset-megelőzés és a munkavédelem oldaláról javulást érjünk el, valamint az is, hogy ennek a nem különösebben támogatott körnek a tagjai találkozhassanak egymással, új fortélyokat, fogásokat tanulhassanak el egymástól, tapasztalatot cserélhessenek” – húzta alá Gémesi József, aki felhívta a figyelmet arra is, hogy a rendezvény előtt leesett eső miatt a balesetek elkerülése érdekében inkább lassabban, de hibamentesen dolgozzanak a versenyzők.

A megmérettetés kezdetén a 2015-ös országos bajnok csapat mutatta be a megjelenteknek, hogyan is kell teljesíteni a kombinált versenyszámot. A Vértesi Erdő Zrt. Lábodi Géza által vezetett gárdája természetesen a fakitermelő kupán is elindult, és hiába kellett végül háromszor bemutatniuk a számot, elsők lettek a két hivatalos forduló után is.

Forrás: Erdő-Mező Online

Szerző: Gribek Dániel

Fotók: Gribek Dániel

Hírszerkesztő: Nagy László