"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

A Hazai Erdész következő adásának műsorajánlója - videóval!

A Hazai Erdész következő adásának műsorajánlója - videóval!

Dévai gyerekek táboroztak a Bakonyerdő Zrt.-nél

Idén nyáron is érkeztek határon túli gyerekek a hazai állami erdészetekhez, ahol élményekben gazdag heteket töltöttek el. Böjte Csaba ferences szerzetes gyerekcsoportja az Echo Tv-t is meglátogatta. A tizennégy, halmozottan hátrányos helyzetű erdélyi fiatal a magyarországi látogatásukon előbb a Balatont járták körbe, aztán a Balaton-felvidéki Erdészeti Erdei Iskolában tanulhattak, majd a fővárossal is megismerkedhettek. Az Echo Tv-nél pedig azt is megnézhették, milyen egy stúdiófelvétel.

Európai Fenntarthatósági Hét a Szombathelyi Erdészeti Zrt.-nél

2015. évtől kerül megrendezésre egész Európára kiterjedően az Európai Fenntarthatósági Hét. A fenntarthatósági hét célja, hogy kialakítsa az aktuális társadalmi (demográfiai, szociális,gazdasági és környezeti) problémákkal kapcsolatos felelős gondolkodást, és ezekre találjon megfelelő megoldásokat. A Szombathelyi Erdészeti Zrt. az elmúlt években létesített, az erdei vízháztartást szabályozó kisvízállások bemutatásával kapcsolódik a rendezvénysorozathoz. A kisvízállások létesítésének célja a vízvisszatartás eredményeként a globális felmelegedés okozta szárazodási folyamatok lassítása, új vizes élőhelyek kialakulása, a vízhez kötődő fajok megjelenése, és nem utolsó sorban a kiemelkedő természeti értékek megőrzése.

Csömödéri kisvasút ünnepnapja a Zalaerdő Zrt.-nél

Ebben az évben a Közlekedéstudományi Intézet, az Északnyugat-magyarországi Közlekedésszervező Iroda és a Zalaerdő Zrt. példaértékű összefogásának köszönhetően a csömödéri kisvasutat – az ünnepnapi rendezvény keretében – egy változatos zalai körutazással Budapestről is könnyedén felkereshették az országjárást kedvelő kisvasútbarátok. A MÁV Start Zrt. és a GYSEV Zrt. a csömödéri kisvasút ünnepnapi rendezvényét vasúttal felkeresőknek az igénybe vett vonatokon 50% kedvezményes alkalmi menettérti jeggyel történő utazási lehetőséget biztosított.

Forrás: Hazai Erdész

Fotók: Hazai Erdész

Hírszerkesztő: Nagy László