"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

A Hazai Erdész következő adásának műsorajánlója - videóval!

A Hazai Erdész következő adásának műsorajánlója - videóval!

Kármentő munkák az Egererdő Zrt.-nél

Az idei szokatlan időjárás különösen nagy kárt tett a Mátra 7-800 méteres magasság alatt lévő erdőségeiben, hiszen itt a fák már mind kilombosodtak, erre érkezett a havazás, ónos eső. A hatalmas pusztítást okozó károk elhárítása, majd a felújítás a tönkrement erdőterületeken fontos feladat.

A kormány megfelelő pályázatokkal segíti az erdőtelepítést, az erdészek pedig kötélpályás módszerrel hozzák le a faanyagot, amely a lehető legkíméletesebb eljárás és a legkevésbé károsítja a talajt.

Gasztrotúra a Gerecsében

Augusztus 5-én erdei túrát szerveztek a Budapesti Erdőgazdaság Zrt. Alsóvadácsi Vadászházánál. Az állomáshelyeken a szervezők kis kóstoló falatkákkal várták a túrán résztvevőket, így a kirándulók ízelítőt kaphattak a vadból és erdei melléktermékekből készíthető ételekből.

Kárpátaljai gyermekek táboroztak az Északerdő Zrt.-nél

25 kárpátaljai gyerek vendégeskedett az ÉSZAKERDŐ Zrt.-nél. A munkácsi diákokat - és két kísérőjüket - négy napon át látta vendégül az erdőgazdaság.

A tábor zárónapján, a Csanyiki Erdőház Erdészeti Erdei Iskolában meglátogatta a gyerekeket Ugron Ákos Gábor, a Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkára és Zay Adorján, az ÉSZAKERDŐ Zrt. vezérigazgatója.

Forrás: Hazai Erdész

Fotók: videó:Hazai Erdész

Hírszerkesztő: Nagy László