"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

A Hazai Erdész következő adásának műsorajánlója - videóval!

A Hazai Erdész következő adásának műsorajánlója - videóval!


Átadták a Sasbérci kilátót a Budapesti Erdőgazdaság Zrt.-nél

Az 1921-ben Franz Cell müncheni építész tervei alapján készült bajor stílusú kilátó mától újra régi pompájában várja a természetjárókat a Budapesti Erdőgazdaság Zrt. erdészei munkájának eredményeként.

“Kaán Károly tovább élő szellemisége” c. konferencia a Zalaerdő Zrt.-nél

A Zalaerdő Zrt. és az Országos Erdészeti Egyesület november 14-én konferenciát szervezett “Kaán Károly tovább élő szellemisége”  címmel. A város szülöttje előtt is tisztelgő, Kaán Károly tovább élő szellemisége című konferencián elhangzott, kihívásokkal teli időszakot él át az erdész szakma, az oktatás, a gazdaság és a közjólét területén is. A Zalaerdő Zrt. és az Országos Erdészeti Egyesület jubileumi programjának előadói több szakterületről érkezetek.

Adomány a tűzoltóknak a Szombathelyi Erdészeti Zrt.-től

Az önkéntes tűzoltók munkáját segíti majd a jövőben az az egymillió forint értékű adomány, amelyet a Szombathelyi Erdészeti Zrt.-től kaptak a Kőszeg-hegyaljai Önkéntes Tűzoltó Egyesületek képviselői. Puttonyfecskendő, szikracsapó, lámpa: ezek a leghasznosabb eszközök, amelyekre a vízhiányos területeken kialakuló tüzek oltásakor szükség van, így volt ez idén februárban is, amikor a velemi erdőben 2 és fél hektáron csaptak fel a lángok. Akkor 80 tűzoltó vett részt a mentésben, az ő munkájukat köszönte most meg így az erdészet.hozott dámbikák trófeáinak szemléje.

Keresztély vonatkozású erdei emlékhelyek záróünnepsége a Mecsekerdő Zrt.-nél

A Mecsekerdő Zrt. Keresztény vonatkozású erdei emlékhelyek felújítása c. projektjének záróünnepségét október 8-án tartották. A projekt keretében összesen 27 erdei emlékhely újult meg a társaság működési területén, köztük fa és kő keresztek, források, emlékművek, haranglábak és képoszlopok. A fejlesztés alapítói alaptőke-emelésből valósult meg, a Mecsek Egyesület illetve a Pécsi Egyházmegye együttműködésében. A záróünnepség keretében az új sasréti Mária szobor is megáldásra került dr. Udvardy György pécsi megyéspüspök által.

Forrás: Hazai Erdész

Fotók: videó: Hazai Erdész

Hírszerkesztő: Nagy László