"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Megnyitotta kapuit az innoLignum Erdészeti és Faipari Szakvásár és Rendezvénysorozat

Megnyitotta kapuit az innoLignum Erdészeti és Faipari Szakvásár és Rendezvénysorozat

Sopron városa ad otthon szeptember 8 és 10. között az Erdészeti és Faipari Szakvásárnak. Az esemény kiváló alkalmat ad a résztvevőknek a szakmai tudás és tapasztalat cseréjéhez – mondta Ugron Ákos Gábor állami földekért felelős helyettes államtitkár a rendezvény megnyitóján.

A helyettes államtitkár kiemelte, hogy a 22 állami erdőgazdaság hosszú idő után ismét kiállítóként van jelen ezen a Vásáron. Az erdészeti társaságok egységes arculattal mutatják be sokrétű tevékenységüket: az erdőgazdálkodást, a fafeldolgozást, a vadgazdálkodást és végül – de nem utolsó sorban – közjóléti tevékenységüket. Ez a változatos tevékenység is azt mutatja meg, hogy az erdész szakma nemzetgazdasági jelentősége, társadalmi szerepvállalása milyen fontos Magyarország jövője szempontjából.

A szakmák piacképessége azon is múlik, hogy a benne dolgozó szakemberek mennyire nyitottak a nóvumokra, naprakész megoldásokra, mennyire képesek időszerű fortélyok alkalmazására. Nagy öröm, hogy az erdészeti- és faipari szakmák innovatívak, a benne dolgozó szakemberek a legmagasabb színvonalon, komoly felelősségtudattal látják el feladataikat. Tekintélyt parancsoló hivatás mindegyik, hiszen az erdővel, a fával, mint megújuló energiaforrással a fenntarthatóság eszméjét szem előtt tartó munka nemzeti jövőnk egyik záloga – mondta Ugron Ákos Gábor.

A rendezvénysorozat célja, az erdészeti és faipari vállalkozások, illetve szervezetek tudományos, innovációs eredményeinek bemutatása, a selmeci hagyományok és baráti kapcsolatok ápolása, összekapcsolva azt a város kulturális és idegenforgalmi programjának fejlesztésével.

Forrás: FM Sajtóiroda

Fotók: Erdő-Mező Online/Gribek Dániel

Hírszerkesztő: Nagy László