"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Iskolákban az erdei iskolákról

Iskolákban az erdei iskolákról

Borsod-Abaúj-Zemplén megyei általános iskolák meghívására projektnapokat tartottak az ÉSZAKERDŐ Zrt. erdészeti erdei iskolái az elmúlt hetekben.

Bemutattuk az erdők csodáit, ízelítőt adtunk az ott dolgozó szakmunkások tevékenységéből, az erdészek, erdőmérnökök mindennapi munkájából. Mindezeket erdei iskolai eszközökkel, módszerekkel, vagyis korosztályokra szabott, kellemes élményeket adó foglalkozásokon keresztül ismertettük. Eleget tettünk a megye távoli pontjain működő kisebb iskolák kéréseinek is.

Olyan településekre vittük el foglalkoztatásainkat, ahonnan nagyon nehezen, vagy esetenként egyáltalán nem tudják eljuttatni a gyermekeket intézményeinkbe. Az igazi sikerünk az, hogy ezek az iskolák a programnap tapasztalatai után együttműködést terveznek velünk. Nagyon népszerűek és országszerte ismertek az erdei iskoláink. Ezt bizonyítja, hogy már most nagyon jelentős mértékűek a 2018. évi foglalások a szálláshellyel rendelkező intézményeinkben – foglalta össze a tapasztalatokat Rencsiné Ágh Márta, az ÉSZAKERDŐ Zrt. erdei iskolai programjainak koordinátora.

Forrás: ÉSZAKERDŐ Zrt.

Fotók: ÉSZAKERDŐ Zrt.

Hírszerkesztő: Nagy László