"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Ismét ételt és fát oszt a Veszprémi Erdőgazdaság Zrt.

Ismét ételt és fát oszt a Veszprémi Erdőgazdaság Zrt.

A VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. felelős állami vállalatként aktívan kapcsolódik be a társadalmi problémák megoldásáért tevékenykedő különböző szakmai civil szervezetek munkájába. Az „Ezernyi Segítség”elnevezésű jótékony célú akciójában a vállalat immár négy éve étel- és tűzifaosztások révén segíti a Bakonyvidék több száz nehézsorsú családját és a hajléktalanokat.

Mint ismert, a VERGA Zrt. az év minden szakában nagy figyelmet fordít a társadalmi felelősségvállalásra. Az év folyamán tűzifa árcsökkentéssel csatlakozott a Kormány rezsicsökkentési céljaihoz. A tűzifa rezsicsökkentéssel hozzájárult a lakossági terhek csökkentéséhez, a családok helyzetének könnyítéséhez, a lakosság életszínvonalának javításához.

2014. decemberében a társaság a hideg téli időjárásra való tekintettel ismét 1000 mázsa tűzifát, 1000 adag meleg ételt oszt szét a rászorulók között ezen a héten a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász, a Veszprémi Családsegítő Központ, a Vöröskereszt, valamint a Máltai Szeretetszolgálat veszprémi szervezetének közreműködésével, továbbá közel 200 db karácsonyfát adományoz az önkormányzatoknak, intézményeknek.

Az adományozás első napján, 2014. december 15-én Tengerdi Győző vezérigazgató és Némedi Lajos alpolgármester a VERGA Zrt. dolgozóival Veszprémben, a Máltai Szeretetszolgálat Befogadás Házában meleg ételt tálalnak fel az otthontalanná vált, krízishelyzetbe került embereknek.

Az egytálételek a társaság területén elejtett friss vadhúsból készülnek a VERGA Zrt. alsóperei Park Hoteljének konyhájában. A vadhús változatos elkészítési módja garantálja a jó ízeket, zamatokat, ugyanakkor táplálkozás-élettani szerepe sokkal kedvezőbb a vágóállatokénál. Ennek oka, hogy előnyösebb formában szolgálja az energia bevitelt, nagyobb mértékben tartalmaz nélkülözhetetlen vitaminokat és ásványi anyagokat.

A nem pusztán jelképes tartalmat hordozó ételosztásokat december 17-én és december 19-én megismételte a társaság. A VERGA Zrt. a tűzifa akció keretében 1000 mázsa kuglizott minőségi, száraz fát adott át a fent említett karitatív szervezeteknek, amelyek a tűzifát szétosztják a rászorulóknak. A társaság  közel 200 db karácsonyfát is adományozott a törzsterületéhez tartozó települések önkormányzatainak, intézményeinek. A karácsonyfákat a települési önkormányzatok juttatták el az illetékességi területükön található intézményeknek.

Az "Ezernyi Segítség" karítatív akciót a Társaság 2015 januárjában a készlet erejéig folytatja.

Forrás: VERGA Zrt. Sajtóközlemény

Fotók: VERGA Zrt.

Hírszerkesztő: Nagy László