"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Ismét kinyitottuk az erdő kapuját

Ismét kinyitottuk az erdő kapuját

Jövőnk és az erdő jövőjének alapjai a gyermekek, ezért az erdészek nagy hangsúlyt fektetnek a gyermekek környezeti nevelésére. Az EGERERDŐ Zrt.  2011-ben indította el az erdészeti nyílt nap rendezvényét szlovák és lengyel társerdőgazdaságok ötletei alapján. Akkor még nem is hittük, hogy ez a gyerekeknek szóló program ekkora sikert fog aratni.

Idén is gyermekzsivajtól volt hangos a szeptember, hiszen több, mint 5000 gyermek szívéhez vittük közelebb az erdőt az Egerben és Mátrafüreden megrendezett erdészeti nyílt napon (csak a mátrai egy napos rendezvényen 3060 fő regisztrált vendégünk volt) – mondta dr. Jung László az EGERERDŐ Zrt. vezérigazgatója.

Az érdeklődő, kíváncsi tekintetekben nem volt hiány! A gyerekek nagyon szeretik, ha ők is kézbe vehetik, megérinthetik a tárgyakat, kipróbálhatják a szerszámokat, beleülhetnek hatalmas gépmonstrumokba és nemcsak történeteket hallhattak az erdő csodáiról.

Ez a rendezvény pont erről szól! A gyerekek megfoghatták a szarvasbika agancsát, megkóstolhatták az erdő ízeit. Sőt a bátrabbak traktorokba szállhattak, kisvasúti sínt csavarozhattak, fúrhattak, csiszolhattak, és még megannyi mindent kézbe vehettek.

Az évről évre megújuló rendezvény sikerének alapja az erdész szakemberek őszinte nyitottsága, vendégszeretete és a felejthetetlen interaktív élmények biztosítása. A vezérigazgató szerint ennek köszönhetik, hogy évről évre elnyerik az óvónők, pedagógusok bizalmát, akik immáron 8 év óta „az erdészekre bízzák a gyermekeket”.

Bízunk benne, hogy a 2011 óta több mint 35000 regisztrált látogatót fogadó program további sikereket fog aratni, és ezáltal a civil társadalom egésze is jobban megismeri és elismeri az erdész szakmát.

Forrás: EGERERDŐ Zrt.

Fotók: EGERERDŐ Zrt.

Hírszerkesztő: Nagy László