"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Ismét találkoztak a Pilisi Parkerdő nyugdíjas dolgozói

Ismét találkoztak a Pilisi Parkerdő nyugdíjas dolgozói

Évtizedek óta tartó hagyomány, hogy a Pilisi Parkerdő egykori dolgozói vissza-visszatérnek kollégáikhoz, hogy tapasztalatot cserélhessen az idősebb és a fiatalabb generáció. Idén a Budakeszi Vadasparkban és a Hármashatár-hegyi Kiránduló Központban került sor a találkozóra, hiszen az erdőgazdaság és „leányvállalata” 2016 óta számos fejlesztést hajtott végre mindkét területen, így volt mit bemutatni az egykor a térség erdeit kezelő szakembereknek.

72 nyugdíjas kollégát köszöntött Szabó Péter, a Budakeszi Vadaspark igazgatója május 24-én délelőtt a vadaspark szabadtéri színpadán, ahol beszámolt az elmúlt évek fejlesztéseiről. A Parkerdő egykori dolgozói végigjárták a folyamatosan fejlődő intézményt, és részt vettek egy szakvezetésen is, hogy betekintést kapjanak a vadaspark környezeti nevelési programjába is.

A rendezvény a Hármashatár-hegyi Kiránduló Központban folytatódott, ahol az 50 fő számára is szállást nyújtó Rotter Lajos Turistaházban fogadta a korábbi munkatársakat Zambó Péter vezérigazgató. Köszöntőjében nemcsak a közvetlen környezetet, de az egész Parkerdőt érintő történésekre is kitért, és természetesen szó esett az elkövetkezendő évek feladatairól is.

„A Pilisi Parkerdő jövőre ünnepli alapításának 50. évfordulóját, ezért különösen fontos, hogy a fiatal kollégák megismerhessék történetünket, korábbi feladatainkat, így nyugdíjasaink és a jelenkori munkatársaink közötti jó kapcsolatot ápolni szakmai és erkölcsi kötelességünk.” – emelte ki Zambó Péter.

Ennek a gondolatnak a jegyében telt a délután is, a régi történetek, anekdoták, jó ízű beszélgetések méltó keretet adtak a 2018. évi parkerdős nyugdíjas találkozónak.

Forrás: Pilisi Parkerdő Zrt.

Fotók: Pilisi Parkerdő Zrt.

Hírszerkesztő: Nagy László