"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Megszerettetni az erdőt, a természetet

Megszerettetni az erdőt, a természetet

Április 15-én zajlott le a XXIV. Kaán Károly Országos Természet- és Környezetismereti Verseny megyei fordulója Győrben, amely sokszínűségéhez hozzájárult a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. is, mind szakmai programmal, mind pedig ajándékokkal.

Az 5. és 6. évfolyamos diákok (összesen 26-an) a szorgos felkészülés során elsajátított ismereteik alapján töltötték ki a feladatlapokat. A kérdések többek között Kaán Károly munkásságához, a TermészetBÚVÁR magazin kijelölt cikkeihez, valamint a Hortobágyi és Duna-Dráva Nemzeti Parkokhoz kapcsolódtak. A délelőtti nagy munka után igazi kikapcsolódást nyújtott a gyerekeknek a terepgyakorlat. A verseny egy belvárosi iskolában zajlott, így emiatt csak az iskola előtti parkban, a Bem téren tartották meg a terepgyakorlatot, így annál nagyobb izgalommal várták, hogy mit mutat a tanulóknak egy erdész egy parkban.

Szilágyi Annamária, a Társaság erdőmérnök munkatársa kalauzolta a gyerekeket, aki megismerhették azokat a fajokat a parkban, amelyek ez erdőkben is előfordulnak, életmódjukat, érdekességeket a fákról, virágaikról, terméseikről.

Ezt követően az eredményhirdetés következett. Minden versenyző hazavihette a Mi erdőnk legfrissebb lapszámát, illetve a KAEG Zrt. által felajánlott ajándékokat. Az első három helyezett pedig külön jutalomban részesült a társaságtól. Gratulálunk minden résztvevőnek!

Forrás: KAEG Zrt.

Fotók: KAEG Zrt.

Hírszerkesztő: Nagy László