"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Családbarát kirándulóhelyekre hív a Kajla program

Családbarát kirándulóhelyekre hív a Kajla program

Újabb állomásához érkezett a Kajla program: július 22-től elérhetők a Kajla-körök! A kampány középpontjában olyan tematikus tanösvények, körtúrák, családbarát kirándulóhelyek állnak, amelyek a kisgyermekes családoknak is könnyen bejárhatók. A program azon túl, hogy népszerűsíti a környezettudatos természetjárást, a belföldi turizmus élénkítését is szolgálja – ismertette a Magyar Turisztikai Ügynökség.

A szervezet által 2019 nyarán útjára indított, kifejezetten gyerekeknek szóló nyári kampány célja az volt, hogy a lehető legtöbb általános iskolás megismerje és családjával beutazza Magyarországot, minél több élményt gyűjtsön. A gyermekek Kajlát követve fedezhetik fel Magyarország csodáit.

A kampány az idén számos újdonsággal, játékkal bővült. A legújabb elemként elindult Kajla-körök középpontjában a családbarát kirándulóhelyek, tanösvények állnak, amelyek a túra élménye mellett a gyerekek számára egyéb érdekességeket is nyújtanak, mint például az erdei játszótér, az erdei vasút vagy a vadaspark. A kampány húsz körrel indul el, ezek később folyamatosan bővülnek. A tanösvényeken a pecsétek mellett a gyerekek Kajla-karikákat is gyűjthetnek – három ezüstöt egy arany karikára válthatnak majd. A Kajla-körökről bővebben a kajla.hu weboldalon és a túraútvonalak helyszínein található kiadványokban olvashatnak az érdeklődők, amelyek majd a Tourinform-irodákban is elérhetőek lesznek. A gyerekek mindemellett a Hol vagy, Kajla mobilalkalmazásban is megismerkedhetnek az új játékkal.

A turizmus újraindult, az ágazat életben maradt, de sikerre vinni csak együtt lesznek képesek a szereplők. Ehhez van szükség olyan kezdeményezésekre, mint a Kajla program, melynek célja, hogy az alsó tagozatos iskolások utazásaik során játékos formában még jobban megismerjék hazánk történelmi, természeti, kulturális értékeit és csodáit, és szüleikkel együtt minél gyakrabban keljenek útra – mondta a Kajla-köröket bemutató sajtótájékoztatón Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

A program keretében 2020. július 1. és augusztus 31. között a gyerekek tavalyi Kajla-útlevelükkel idén is díjmentesen utazhatnak a MÁV-Start Zrt., a GYSEV Zrt. belföldi járatain, a Bahart és a Mahart egyes útvonalain. Idén is több helyen kaphatnak a gyerekek Kajla-képeslapot, amit a posta 2020. augusztus 30-ig díjmentesen kézbesít. Júniusban, a tanév végével indult el a Kajla-makett-kampány, amely augusztus 20-ig tart. A játék során a gyerekek Magyarország húsz nevezetességét építhetik fel, a makettekről készült képeket pedig beküldhetik. Az idén is számos, összesen 262 állomáson gyűjthetik a gyerekek a pecséteket és országszerte közel 150 ponton kaphatnak kedvezményeket. Plusz érdekesség, hogy hamarosan hazai éttermekben is találkozhatunk Kajlával, ahol a várakozást érdekes Kajla-kvízek teszik majd élvezetesebbé a kisebbeknek, interaktív tányéralátét formájában.

Jelenleg csaknem félmillió útlevél van forgalomban és ötvenezer Kajla-kör-kiadvány érhető el országszerte. Szintén a kampány népszerűségét mutatja, hogy a MÁV járatait idén már több mint tízezer, a Mahart és a Bahart hajóit pedig csaknem ezer gyerek vette igénybe Kajla-kedvezménnyel – olvasható a közleményben.

Forrás: MTI

Fotók: MTÜ - Kajla Program

Hírszerkesztő: Nagy László