"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Kisgyermek Jézus kegyhelyet avattak a Koloska-völgyben

Kisgyermek Jézus kegyhelyet avattak a Koloska-völgyben

Ötödik alkalommal járja a a Balatoni Csillagösvény missziós körutat Böjte Csaba, a Marosszéki Kodály Zoltán Gyermekkórussal és a dévai gyerekekkel. A tavalyi körút alkalmával már tartott szentmisét a Koloska-völgyben, és akkor fogalmazódott meg benne a gondolat egy kegyhely létrehozására. A dévai gyerekek erre a célra készült alkotásait elárverezték, és a befolyt összegből egy erdélyi fafaragót bíztak meg, hogy készítse el a Gyermek Jézust.

Mi kedves kötelességnek éreztük, hogy méltó helyet találjunk ennek a szobornak - mondta el lapunknak Némethi Kálmán a Bakonyerdő Zrt Balatonfüredi Erdészetének igazgatója. A terméskőbe ágyazott szobor a Nemzeti Parkkal és Böjte atyával egyeztetve került a Koloska-völgybe.

Ha van egy szentély, annak van lelkisége is- mondta el Böjte Csaba. Ezt a kegyhelyet a bátorság, a bizalom és a gyermeki derű légköre veszi körül. Aki eljön ide és a kis Jézushoz könyörög az biztosan meghallgatásra talál - hangzott el a szentmisén. A jótékonysági körút bevételével a Boldogasszony Iskolanővérek szovátai Marianum lelkiségi-kulturális központját támogatják.

Forrás: vaol.hu

Szerző: Sági Ági

Fotók: Sági Ági

Hírszerkesztő: Nagy László