"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Kitüntetett kollégák a nemzeti ünnep alkalmából - letölthető fényképekkel

Kitüntetett kollégák a nemzeti ünnep alkalmából - letölthető fényképekkel

Szabadságunk szeretetében és szuverenitásunk megvédése érdekében nem ismerünk alkut, belátást vagy érdeket - mondta Nagy István agrárminiszter, szerdán, Budapesten, az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emléknapjához kapcsolódó állami kitüntetések és elismerések átadásán.

A tárcavezető emlékeztetett, a szabadságunk ugyanúgy a kultúránk része, mint az anyanyelvünk, az imádságaink, a népdalaink vagy a hagyományaink. Éppen ezért úgy kell védelmeznünk, ahogyan azt 1848-49 hősei tették a forradalomban és a szabadságharcban. Egy olyan nemzet ugyanis a magyar, amely gerincét soha nem roppantották meg a történelmi csapások, mindvégig ugyanaz a szabadságvágyó nemzet maradt, amely békét, egyetértést és szabadságot akart. Pontosan úgy, ahogy 2024-ben.

Hangsúlyozta, míg Európa más államaiban a termelők megszorításokkal szembesülnek, itthon a magyar gazdák támogatásai 2024-ben is biztosítottak. A kormány komplex, a pénzügyi és a jövedelembiztonságot erősítő, a beruházásokat ösztönző agrárpolitikai intézkedésekkel járul hozzá az agrárgazdaság fejlődéséhez, a versenyképesség növeléséhez, az élelmiszerbiztonság megteremtéséhez. Hozzátette, készen állunk arra, hogy folytassuk munkánkat. Minden nap azon dolgozunk, hogy a támogatásokat fenntartsuk, a nehéz időkben minden forintra szüksége van a gazdálkodóknak.

Az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc Emléknapja, március 15-e alkalmából Dr. Sulyok Tamás, Magyarország köztársasági elnöke a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést adományozta

Macsek Lajos, erdőmérnök, vállalatgazdasági szakmérnök, a Vérteserdő Zrt. vezérigazgatója részére, az erdő- és vadgazdálkodás területén végzett magas színvonalú munkája elismeréseként

Schmotzer András, erdőmérnök, az Egererdő Erdészeti Zrt. nyugalmazott vezérigazgatója, az Országos Erdészeti Egyesület Szenior Tanácsának volt elnöke részére, az erdészeti ágazat különböző területein végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként

Dr. Sulyok Tamás, Magyarország köztársasági elnöke a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést adományozta

Kovács Zoltánné, a Bakonyerdő Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettese részére, az erdőgazdálkodás ügyviteli támogatása terén végzett, magas szintű szakmai munkája elismeréseként

Majer Ilona, erdőmérnök, gazdasági- és környezetvédelmi szakmérnök, a Vérteserdő Zrt. nyugalmazott vezérigazgatója részére, az erdőgazdaság erdeinek fenntartása és gyarapítása érdekében végzett több évtizedes, kiváló munkája elismeréseként.

Dr. Sulyok Tamás, Magyarország köztársasági elnöke a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést adományozta

Balogh Csaba Győző, okleveles erdőmérnök, a Nemzeti Földügyi Központ Erdészeti Főosztálya Északnyugat-dunántúli Erdőtervezési Osztályának vezetője részére, a hazai erdők hosszú távú fenntartása, illetve az új környezeti kihívásokhoz alkalmazkodó erdőtervezés érdekében több mint három évtizede végzett példaértékű munkája elismeréseként

Justin István, erdésztechnikus, a NEFAG Nagykunsági Erdészeti és Faipari Zrt. nyugalmazott kerületvezető erdésze részére, az alföldi erdőgazdálkodás területén végzett több mint négy évtizedes, eredményes munkája elismeréseként

Müller Gáborné, a Vérteserdő Zrt. nyugalmazott pénzügyi csoportvezetője részére, a vértesi erdőgazdaság gazdasági terveinek megvalósítása érdekében végzett kiváló munkája elismeréseként

Rencsiné Ágh Márta, az Északerdő Erdőgazdasági Zrt. humánpolitikai osztályvezetője részére, az erdészeti iskolák népszerűsítése és a diákok számának folyamatos növelése érdekében végzett munkája elismeréseként

Tóth Attila Ferenc, a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. erdészeti igazgatója részére, a Dél-Kiskunsági Erdészet szakszerű erdészeti és vadgazdálkodási tevékenységének irányításában betöltött szerepe elismeréseként.

Dr. Nagy István miniszter úr az Életfa Emlékplakett Arany fokozatát adományozta

Dr. Győry Jenő, nyugalmazott okleveles erdőmérnök részére, az állami természetvédelem szolgálatában eltöltött közel négy évtizedes áldozatos és eredményes munkája elismeréseként.

Nagy István agrárminiszter az Életfa Emlékplakett Ezüst fokozatát adományozta

Babos Imre, a Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt. nyugalmazott kerületvezető erdésze részére, több négy évtizedes munkájáért, valamint a Pörbölyi Ökoturisztikai Központ Erdei Iskolájában végzett tevékenységéért.

Babos Imréné, a Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt. nyugalmazott technikusa részére, a készárutér kezelésében végzett négy évtizedes áldozatos munkájáért.

Burai Csaba, a NEFAG Nagykunsági Erdészeti és Faipari Zrt. nyugalmazott kerületvezető erdésze részére, az alföldi erdőgazdálkodásban végzett közel négy évtizedes szakmai munkája elismeréseként.

Fábián Gábor, a Bakonyerdő Zrt. nyugalmazott műszaki osztályvezetője részére, a bakonyi és a balaton-felvidéki erdőterületek feltárásának tervezése, kivitelezése terén elért eredményeiért.

Pillmann Józsefné, a Vérteserdő Zrt. nyugalmazott vezető könyvelője részére, a Vértes és a Gerecse hegység erdeinek szolgálatában töltött négy évtizedes példaértékű munkájáért.

Nagy István agrárminiszter az Életfa Emlékplakett Bronz fokozata elismerést adományozta

Kiss Béla, az Északerdő Erdőgazdasági Zrt. nyugalmazott műszaki osztályvezető helyettese részére, a társaság minőség- és környezetirányítási rendszerének működtetésében végzett kiváló munkájáért.

Kovács Sándor, a Bakonyerdő Zrt. nyugalmazott erdőgondnoka részére, a vad- és erdőgazdálkodás területén végzett sokrétű és eredményes munkájáért.

Spiegl János, a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal volt Erdészeti Igazgatóságának nyugalmazott igazgatója részére, a szakmai informatikai fejlesztések, valamint az erdészeti jogalkotás terén végzett kiemelkedő munkájáért.

Nagy István agrárminiszter a Zöld Toll Díjat adományozta

Nagy László, az Országos Erdészeti Egyesület Erdészeti Lapok Szerkesztőségének főszerkesztője részére, az erdészeti és turisztikai szakirodalom gyarapításában, az erdészeti ismeretterjesztésben végzett kiváló munkájáért

Nagy István agrárminiszter Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott

Bagaméry Gáspár, a volt Országos Mezőgazdasági Minősítő Intézet nyugalmazott erdészeti szaporítóanyag főfelügyelője részére, az erdészeti szaporítóanyag termelés és forgalmazás ellenőrzése, valamint az erdészeti fajtakísérlet területén végzett kiváló munkájáért.

Dr. Havasi Sándor, az Agrárminisztérium Vadgazdálkodási Főosztályának vadgazdálkodási jogi referense részére, a vadászatot, vadgazdálkodást érintő jogszabályok kialakításában és felülvizsgálatában vállalt kiemelkedő szerepéért.

Tóth Jenő, a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. nyugalmazott nehézgépkezelője, gépszerelője részére, nehézgépkezelőként, az erdőgazdaság erdőfelújítási és erdőtelepítési tevékenységének szakszerű támogatásáért.

A díjazottakról készített fotók a szövegkapcsolóra kattintva érhetőek el.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét adta át

a legendás soproni faipari és erdészeti szakmai műhely jeles képviselőjeként végzett értékteremtő és innovatív szakmai pályafutása, valamint a hazai sportélet iránt is elkötelezett életútja elismeréseként Dr. Orbay László okleveles faipari mérnöknek, a vancouveri Forintek Canada Corporation nyugalmazott kutatójának, az egykori soproni Erdészeti és Faipari Egyetem tanszékvezető egyetemi docensének, volt válogatott kosárlabdázónak.

Forrás: AM Sajtóiroda, MTI

Fotók: Vermes Tibor/AM

Hírszerkesztő: Nagy László