"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Kitüntetett kollégák a nemzeti ünnep alkalmából

Kitüntetett kollégák a nemzeti ünnep alkalmából

A kivívott szabadság nem csak, hogy nem ajándék, azért ma is küzdeni kell – jelentette ki Nagy István agrárminiszter az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából tartott állami kitüntetések átadásán, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtárban.

A miniszter a megemlékezésen túl örömteli kötelességnek nevezte, hogy elismerésünket fejezzük ki mindazoknak, akik kimagasló szakmai munkájukkal járultak hozzá nemzetünk gyarapodásához és a magyar agrárium megerősödéséhez.

Az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc Évfordulója, alkalmából a Köztársasági Elnök Úr által adományozott, Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést kapott:

Dr. Jung László György, az Egererdő Erdészeti Zrt. vezérigazgatója a fenntartható erdő- és vadgazdálkodás területén végzett négy évtizedes munkájáért, a megújuló energiaforrásként hasznosítható erdei biomassza felhasználásában elért kutatási eredményeiért. 

Schumacher István, a VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. nyugalmazott vezérigazgatója, a Zirci Erdészet volt igazgatója kitüntetésben részesült négy évtizedes erdészeti, erdőmérnöki pályafutása során végzett magas színvonalú szakmai és eredményes vezetői munkájáért.

Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést kapott:

Papp Gyula, az Északerdő Zrt. erdészeti vezérigazgató-helyettese, kitüntetésben részesült a sikeres erdőfelújítás mellett a természeti károk utáni helyreállításra is nagy hangsúlyt fektető, eredményes vezetői munkájáért.

Dr. Sárvári János, a Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetségének volt ügyvezető elnöke, az Országos Erdészeti Egyesület Wagner Károly Erdészeti Szakkönyvtárának könyvtár őre, kitüntetésben részesült a hazai magánerdő-gazdálkodás fejlesztése érdekében végzett munkájáért, a Vidékfejlesztési Programban folytatott magas színvonalú tevékenységéért.

Tompa Miklós Károly, a Szombathelyi Erdészeti Zrt. erdészeti igazgatója, kitüntetésben részesült a Vas megyei állami erdőgazdálkodás kiegyensúlyozott gazdasági működtetését szolgáló kiemelkedő munkájáért.

Életfa Emlékplakett Arany fokozata kitüntetést kapott:

Sóvári Lajos az ÉSZAKERDŐ Zrt. nyugalmazott kerületvezető erdésze, kitüntetésben részesült az erdőgazdálkodásban, az erdő- és vadállomány fejlődése érdekében végzett elkötelezett tevékenységéért, életútja elismeréseként.

Várfalvi József, az ÉSZAKERDŐ Zrt. nyugalmazott erdőművelési osztályvezető helyettese, kitüntetésben részesült négy évtizede az erdőgazdálkodásban végzett elhivatott tevékenységéért, életútja elismeréseként.

Életfa Emlékplakett Ezüst Fokozata kitüntetést kapott:

Bődi Ferencné, a KASZÓ Zrt. nyugalmazott fahasználati osztályvezetője, kitüntetésben részesült az öt évtizedes elhivatott erdőgazdálkodási tevékenységéért, igazságügyi szakértői munkájáért.

Füst Miklós, a Mecsekerdő Zrt. nyugalmazott kerületvezető erdésze, kitüntetésben részesült a Sásdi Erdészet Bakócai kerületében végzett kiváló erdészeti tevékenységéért, vezetői, közéleti munkájáért.

Lehoczky János, az ÉSZAKERDŐ Zrt. Sajóvölgyi Erdészeti Igazgatóság nyugalmazott erdőművelési műszaki vezetője, kitüntetésben részesült négy évtizede az erdőgazdálkodásban végzett elhivatott tevékenységéért, életútja elismeréseként.

Stubán Árpád, a Bakonyi Erdészeti és Faipari Rt. nyugalmazott szakfelügyelője, kitüntetésben részesült több évtizede a Balaton-felvidéki és Bakonyi erdőkért végzett kiváló tevékenységéért, hatósági munkájáért.

Szekeres György, a VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. nyugalmazott gazdasági vezérigazgató-helyettese, kitüntetésben részesült öt évtizede az erdészet szolgálatában végzett kiváló vezetői munkájáért, sikeres közéleti szerepvállalásáért.

Életfa Emlékplakett Bronz Fokozata kitüntetést kapott:

Dr. Marosi György, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ, Erdészeti Tudományos Intézet nyugalmazott tudományos főmunkatársa,  kitüntetésben részesült három és fél évtizede az erdészeti ökonómia és szervezés-kutatási szakterületen végzett kimagasló tudományos tevékenységéért, társadalmi és közéleti szerepvállalásáért. (Kitüntetését nem tudta személyesen átvenni.)

Miszlang Lajos, a Baranya Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Erdészeti Igazgatóság nyugalmazott hatósági igazgatóhelyettese, kitüntetésben részesült több évtizede a gazdálkodói, erdőfelügyelői és hatósági területen végzett kiváló tevékenységéért, vezetői munkájáért, életútja elismeréseként.

Tóth László nyugalmazott erdőmérnök, az EGERERDŐ Zrt. erdészetvezetője, kitüntetésben részesült a Parádfürdői Erdészetnél végzett kiváló erdőgazdálkodási tevékenységéért, vezetői  munkájáért.

Turóczy Ferenc, a Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt. nyugalmazott műszaki vezetője, kitüntetésben részesült a Bátaszéki Erdészet fahasználati tevékenységében végzett kiváló vezetői munkájáért, társadalmi szerepvállalásáért.

Wagner Józsefné, a Szombathelyi Erdészeti Zrt. nyugalmazott számviteli vezetője, kitüntetésben részesült két és fél évtizede az állami erdők szolgálatában végzett elhivatott gazdasági tevékenységéért.

Fagyas Zoltán, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Nyíregyházi Járási Hivatal Agrárügyi Főosztály vadászati szakügyintézője, kitüntetésben részesült két évtizede a vadászati hatósági tevékenységéért, a vadászterületek kijelölésében végzett kiváló munkájáért.

Lázár Attila, a Zala Megyei Kormányhivatal Zalaegerszegi Járási Hivatal vadászati és halászati szakügyintézője, kitüntetésben részesült a hatósági és igazgatási ügyek kiváló intézésében végzett elhivatott tevékenységéért.

Az Országos Erdészeti Egyesület szívből gratulál a kitüntetetteknek!

 


Forrás: Agrárminisztérium

Fotók: Pelsőczy Csaba/AM

Hírszerkesztő: Nagy László