"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Kommunikációs és közönségkapcsolati részleget hozott létre a Székelyföldi Magán Erdőgazdálkodók Egye

Kommunikációs és közönségkapcsolati részleget hozott létre a Székelyföldi Magán Erdőgazdálkodók Egye

A Székelyföldi Magán Erdőgazdálkodók Egyesülete (APAPET) kommunikációs és közönségkapcsolati részleget hozott létre - juttatta el minden hazai mértékadó erdészeti hírportál részére rövid közleményét a határontúli szakmai szervezet.

Feladata összefogni és hitelesen képviselni a sajtó és a nagyközönség előtt a szövetség érdekeit, álláspontját ugyanakkor elindítani egy megfelelő és kiegyensúlyozott véleményformálást a civil társadalomban az erdészetről és erdőtulajdonosról kialakult, sajnos, nagyon negatív kép helyreállítása érdekében.

A közönségkapcsolati részleg létrehozásában nem kis szerepe volt az e téren az anyaországi szakmai körökben kifejtett tevékenységeknek, mi is, hasonló szintre szeretnénk emelni a jelenleg Romániában az ágazatból teljes mértékben hiányzó tevékenységet - olvasható a közleményben.

A minden évben sikeresen megrendezett székelyföldi magánerdészetek találkozója kapcsán, úgy gondoljuk, hogy szükséges tovább lépni és egyéb dolgokra is időt és energiát szakítani. Szándékunkban állt komolyabb közönségkapcsolati hálózatot felállítani, ennek érdekében Szovátán a jelenlevő tagok kijelöltek egy közönségkapcsolati és sajtó referensi megbízottat. Feladata az lenne, hogy ellássa korrekt, a szövetség területét és tevékenységét érintő hírekkel a helyi és nemzeti érdekeltségű sajtót, ugyanakkor az esetlegesen megjelenő hírekre melyek a tagszervezeteket érintik reagáljon, szükség esetén. 

A cél kettős:

    - tájékoztatni a sajtót és a civil társadalmat arról, hogy mit is teszünk mi erdészek Tagszervezeteinknél az elképzelés szerint további megbízottak lennének, akik a helyi sajtóval tartják a kapcsolatot, adnak híreket, valamint nagyobb érdeklődésre számot tartó esemény, rendezvény, hír esetén ezt elküldik, hogy eljusson a többi erdészet sajtós kapcsolataihoz is, valamint az országos vagy esetleg nemzetközi sajtóhoz a szövetség megbízottján keresztül. Jó dolgokat kell megmutatnunk az embereknek, hogy elkezdjünk egy hosszú folyamatot mely során visszaáll az erdész szakma iránti bizalom.

Első körben az a cél, hogy ne csak arról szóljanak a hírek, hogy mennyi fát vágtunk ki, hanem legyen egy komoly szám arról is, hogy mennyit újítunk fel, hány csemetét ültetünk. A számoknak hatásuk van az emberekre. 

    - a másik cél az lenne, hogy önállóan, de az egyesület ernyője alatt saját rendezvényeket, eseményeket szervezzünk, lehetőleg ugyanabban az időben és minőségi programokat, szabadidő tevékenységeket tudjunk a társadalom érdeklődő részének kínálni, erdeinkben.

Forrás: Székelyföldi Magán Erdőgazdálkodók Egyesülete

Szerző: Kádár Tibor Sándor

Hírszerkesztő: Nagy László