"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Koreai méhészek látogatása a Pusztavacsi Erdészetnél

Koreai méhészek látogatása a Pusztavacsi Erdészetnél

2016. június 9-én a NAIK ERTI szervezésében Dr. Rédey Károly vezetésével koreai méhészek voltak vendégeink a NEFAG Zrt. Pusztavacsi Erdészeténél. Vendégeink a Pusztavacsi Vadászházhoz érkeztek, ahol Hatos Tamás erdészet igazgató röviden bemutatta a NEFAG Zrt. felépítését és a NEFAG Zrt. Pusztavacsi Erdészetének működését. Ezt követően Rédey Károly a fehér akác fafajról és annak felhasználási köréről tartott előadást, majd rövid konzultáció következett.

A szakmai  előadásokat követően  terepi programra került sor a Pusztavacsi Erdészet területén, melynek megállóhelyei közé tartoztak a Pusztavacs 29 A akác magtermő állomány, ahol az akácmag gyűjtésének technológiáját Nagy András kerületvezető erdész mutatta be röviden, emellett a Pusztavacs 24 A erdőrészletben az akác lehetséges erdőfelújítási módjait láthatták a vendégek Szekeres Szilárd erdőművelési ágazatvezető ismertetésében.

A  továbbiakban a Pusztavacs 62 A erdőrészletben Pádár Gábor fahasználati ágazatvezető beszélt  a területen lezajlott tarvágás és az ezt követő készletezés és faanyagszállítás folyamatáról, majd a jelenleg is folyamatban lévő vágástéri hulladék aprítását tekinthették meg a szakemberek. Vendégeink számára (amit utólag el is árultak) a szakmai program fénypontja a Pusztavacs 189 A erdőrészlet É-i részén lévő méhész meglátogatása volt, ahol egy hosszabb bemutatót tartott Rádi Zsolt szolnoki méhész. Végül pedig a NEFAG Zrt. Mikebudai Fűrészüzemét tettek rövid látogatást Szálku Gyula üzemvezető kalauzolásával, majd a Mikebudai Csemetekertben kaptak ízelítőt vendégeink az akác csemetetermesztésből.

 

Forrás: NEFAG Zrt.

Fotók: NEFAG Zrt.

Hírszerkesztő: Nagy László