"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Ezer érdeklődőt vonzott a lengyel-annafürdői erdei családi piknik

Ezer érdeklődőt vonzott a lengyel-annafürdői erdei családi piknik

Nem túlzás azt állítani, hogy a Gyulaj Zrt. lengyel-annafürdői rendezvénye a vártnál is kellemesebb meglepetésben és nagyobb élményben részesítette a közönséget. Az egész napos fesztivál legkevesebb ezer érdeklődőt vonzott a vadregényes helyszínre.

A különböző helyszíneken – nagy színpad, vendégház, tópart – zajló programok egyaránt hívogatták a fiatalabbakat és idősebbeket. Kora délelőtt elkezdődött a Rumcájsz erdei főzőverseny és kellemes illatok jelezték, hogy készül a székely töltött káposzta, a sült tarja, avagy a vaddisznópörkölt. A tájfutó versenyt Reviczky Gábor Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművész egy elöltöltős flinta elsütésével indította útjára.

A treófeaszemlét Gőbölös Péter, a Gyulaj Zrt. vezérigazgatója nyitotta meg, köszöntőt mondott dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott és Bors Richárd, az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás 2021 szakmai igazgatója. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, mint fővédnök, levélben köszöntötte a piknik szervezőit és minden résztvevőjét.

Gál László ágazatvezető a rendezőség nevében elmondta: a művészi produkciók zenéjükben is idézték az erdő őserejét és hangulatát. Ezért is aratott óriási sikert a dorombos Varkocs együttes, valamint a Kerekes Band Ethno Funk muzsikája.

Forrás: teol.hu

Szerző: Szeri Árpád

Fotók: teol.hu

Hírszerkesztő: Nagy László