"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Erdészek a környezeti nevelésért

Erdészek a környezeti nevelésért

A szlovák LESY SR Állami Erdőgazdálkodási Vállalat és a magyar IPOLY ERDŐ Zrt. február 8-án közös sajtótájékoztatót tartott Léván, melynek keretében elindították az OZ Levice erdei iskola és a Somoskői Kirándulóközpont tovább fejlesztésével kialakításra kerülő új erdei iskola központok létrehozásának közös szlovák-magyar projektjét.

Az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program felhívásában közzétett és a múlt évben elfogadott, az "SK-HU FOREST SCHOOLS" (SKHU/1601/1.1/009) határon átnyúló projekt célja, hogy ismeretterjesztő és oktató létesítmények fejlesztésével felkeltse a lakosság érdeklődését a határtérség különleges természeti értékei iránt, bemutassa az erdőket, az erdészek munkáját és a felelős erdőgazdálkodást, elsősorban a fiatal korosztály számára.

A projekt tervezett költségvetése 1 438 788 €, a partnerek részére a költségvetés 85 %-át (1 222 970 €) az Európai Regionális Fejlesztési Alap finanszírozza.

A LESY SR és az Ipoly Erdő Zrt. már három sikeres közös határon átnyúló projektet valósított meg a közel múltban, és a fenti prijektnek köszönhetően a sikeres együttműködés tovább folytatódik.

Forrás: LESY SR, Ipoly Erdő Zrt.

Fotók: LESY SR, Ipoly Erdő Zrt.

Hírszerkesztő: Nagy László