"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Letölthető tanulmányok: erdőterületek erdőgazdálkodó nélkül, magán-erdőgazdálkodói jogszabályok

Letölthető tanulmányok: erdőterületek erdőgazdálkodó nélkül, magán-erdőgazdálkodói jogszabályok

Magán-erdőgazdálkodás a jogszabályi változásokban

A 2017-től folyó erdészeti jogi szabályozási hullám elsősorban a magán erdőgazdálkodást, annak szinte minden elemét érinti. A változtatások-változások értelmezéséhez a magántulajdonú erdőgazdálkodás szervezeti funkcionális modelljét, elemeit, fogalmi rendszerét és kapcsolatait elemezzük. Kiemelten vizsgáljuk a módosuló-új intézményeket, az erdőtulajdonosokat, az erdőkezelést és különös tekintettel az (erdőgazdálkodásra jogosult) erdészeti szakirányító vállalkozókat, amelyek vizsgálatának folytatását tervezzük. Jelenleg a vagyoni, jövedelmi és foglalkoztatási helyzet alacsony teljesítményre utal, szinte minden szegmensben jelentős és folyamatos támogatás indokolt.

Vajai Dániel – Lett Béla – Horváth Sándor szerzőhármas által készített Magán-erdőgazdálkodás a jogszabályi változásokban című tanulmány, mely 2021. második felében készült el, a szövegkapcsolóra kattintva tölthető le.

Tanulmány a bejegyzett erdőgazdálkodó nélküli erdőterületekről

Magyarországon a rendszerváltást követően indult meg ismét a magán-erdőgazdálkodás. A meg­alakulás nem volt teljes körű, az eltelt három évtized alatt változatlan probléma maradt a bejegyzett erdőgazdálkodó nélküli erdőterületek helyzete.

Vajai Dániel – Horváth Sándor – Lett Béla  szerzőhármas által készített Bejegyzett erdőgazdálkodó nélküli erdőterületek aktuális jellemzői című tanulmány, amely 2020 végén készült el, a szövegkapcsolóra kattintva tölthető le.

Forrás: FATÁJ Online, Vajai Dániel

Fotók: FATÁJ Online, Vajai Dániel

Hírszerkesztő: Nagy László