"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Megújult a kistolmácsi erdei lak és horgászlak

Megújult a kistolmácsi erdei lak és horgászlak

A Zalaerdő Zrt. hétfőn a kistolmácsi tó mellett ünnepélyes keretek között adta át az erdei, valamint a horgászlakot, melyek a Téry Ödön nemzeti turistaház-fejlesztési program keretében 32 millió forintból szépültek meg.

Az ünnepélyes megnyitón a megye prominens személyiségei is jelen voltak, többek között Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke. A vendéglátó Zalaerdő Zrt. nevében Rosta Gyula vezérigazgató köszöntötte a vendégeket. Elmondta: az erdészlak épülete eredetileg erdei munkásszálló volt, később kisegítő vadászház, néhány éve már turisták látogatják. Korszerűtlen volt azonban, a rossz elrendezésű belső térben komor hangulattal.

A felújítására tervet készítettünk, a kivitelezéshez szükséges forrásért a Téry Ödön nemzeti turistaház-fejlesztési programba sikeresen pályáztunk – fogalmazott. – A teljes belső átalakítás megduplázta a férőhelyek számát, így már 8 fő elhelyezésére van lehetőség, két különálló, de egybenyitható lakrészben.

Dalvári Vince Gábor, az Agrárminisztérium Erdőgazdálkodási Főosztályának vezetője kiemelte: a belföldi turizmus iránti megnövekedett igény kiszolgálására az erdőgazdaságok a nyár folyamán is számos új turisztikai létesítményt nyitottak meg.

Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos arra emlékeztetett: a kormány célja, hogy 2030-ra Magyarország a legélhetőbb országok közé tartozzon. Hozzátette: az elmúlt tíz évben 150 turistaház újult meg. Kistolmácson ezúttal 32 millió forintos támogatásból kétféle turisztikai fejlesztést valósítottak meg.

Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő, a Mura nemzeti program miniszteri biztosa az avatáson elmondta: a kormány, a Zalaerdő Zrt. és a kistolmácsi polgárok közös munkájának gyümölcse a mostani beruházás. A település és környéke valódi turisztikai központtá válik, amit ez a fejlesztés, a kisvasút tervezett meghosszabbítása és az itt élők elkötelezettsége is szavatol, tette hozzá.

Forrás: zaol.hu

Szerző: Benedek Gábor

Fotók: Gergely Szilárd

Hírszerkesztő: Nagy László