"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Messze délen, Baranyában jártak a mátrai, bükki erdészek

Messze délen, Baranyában jártak a mátrai, bükki erdészek

A Bükk és a Mátra vadregényes világa sokak szívét dobogtatja meg. Így van ez velünk, erdészekkel is, akik nap, mint nap itt élünk, erdeiben gyakoroljuk hivatásunkat, ismerjük virágait, állatait, ösvényeit. Előfordul azonban, hogy más vidékeket keresünk fel, hogy kapcsolatokat építsünk, új tapasztalatokat szerezhessünk. Így volt ez a közelmúltban is, mikor az erdőgazdaság központi dolgozói Baranya megyét látogatták meg, hogy ott különböző kulturális és szakmai programok mellett a csapatszellemet erősítsék.

Szakmai programként a Trust Hungary Zrt. szigetvári és becefai gyárában tekintettük meg a hordógyártás teljes folyamatát. A minőségi tölgyrönk feldolgozása, a dongák raktározása és a hordókészítés minden momentumába bepillanthattunk. Ezúton is köszönjük a cég szívélyes vendégfogadását. Villánykövesden a hordóba töltött nedűt is megkóstolta a kiránduló csapat, miközben bejártuk a löszfalba vájt pincesort.

Baranya megye híres várait is „bevette” a csapat. A Siklósi várban nyomában jártunk a Tenkes kapitányának. A Szigetvári vár szépen felújított falai közt és a dzsámiban sok-sok érdekes történetet tudtunk meg a török időkben asszonyaik és saját vérüket adó várvédőkről.

Minden résztvevő nevében köszönjük a lelkes szervezést Urbán Pál vezérigazgató-helyettesnek.

Forrás: EGERERDŐ Zrt.

Fotók: EGERERDŐ Zrt.

Hírszerkesztő: Nagy László