"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Minden családhoz eljuttatják az igényelt tűzifát január végéig

Minden családhoz eljuttatják az igényelt tűzifát január végéig

Minden családhoz eljuttatják az igényelt tűzifát ezekben a hetekben január végéig, a Szociális Tüzelőanyag Programban az állami erdőgazdaságok 206 ezer köbméter tűzifát juttatnak a rászorulóknak – mondta az Agrárminisztérium erdőkért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

Szentpéteri Sándor hozzátette: tavaly nyár végén lezárult a pályázat, ezután már elkezdték kiszállítani az igényelt tűzifát az önkormányzatok és az erdőgazdaságok, 80 százalékát már az ünnepekig eljuttatták a családoknak. A program február 15-ig tart, februárra néhány ezer köbméter kiszállítása marad – jelezte.

Közlése szerint az igényelt fa legnagyobb része tölgy, akác vagy bükk, azaz kemény faanyag, a legtöbb igény, mintegy 50 ezer köbméterre Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből érkezett, ezt Borsod és Baranya követi. A programot már 9 éve hirdeti meg az Agrárminisztérium, ezalatt több mint egymillió köbméter tűzifát sikerült eljuttatni a családoknak.

A helyettes államtitkár jelezte, hogy az idén is lesz tűzifa-program. A kormány 5 milliárd forintot biztosított erre a most lezárult pályázatban, abban az ötezernél kevesebb lakosú településeken élők vehettek részt. A háztartásonként biztosított mintegy 3 köbméternyi fa egy átlagos család téli szükségletének közel 70 százalékát biztosítja.

Forrás: MTI

Fotók: MTI

Hírszerkesztő: Nagy László