"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Minisztériumi elismerések erdész kollégáknak

Minisztériumi elismerések erdész kollégáknak

A Környezetvédelmi Világnapot minden évben együtt ünnepeljük a Pedagógus Nappal, ami jó alkalmat teremt arra, hogy rávilágítsunk az oktató-nevelő munka környezetvédelemben betöltött szerepére – jelentette ki köszöntő beszédében V. Németh Zsolt, a környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár a Pedagógus Nap és a Környezetvédelmi Világnap alkalmából tartott kitüntetési ünnepségen. A Földművelésügyi Minisztériumban megrendezett eseményen Gulyás Andrea közigazgatási államtitkárral adta át az elismerő díjakat.

Az eseményen V. Németh Zsolt és Gulyás Andrea Környezetünkért Díjjal, Környezetünkért Emlékplakettel, Miniszteri Elismerő Oklevéllel, Nagyváthy János Díjjal, Tessedik Sámuel Díjjal, valamint Miniszteri Elismerő Oklevéllel ismerte el azoknak a teljesítményét, akik kiemelkedő munkát végeztek a tudomány, az oktatás, a közigazgatás, jogszabályalkotás, a hatósági munka területén, és sokat tesznek az élhető környezet, az egészséges élet fenntartása érdekében.

Tessedik Sámuel díjat kapott, Nagy Csaba Ottó, a Roth Gyula Erdészeti, Faipari Szakközépiskola és Kollégium erdőmérnök-mérnök tanára, munkaközösség vezető, az erdészeti szakképzésben végzett magas színvonalú munkájáért, a környezetvédelmi OSZTV és gyakorlati verseny döntőjében kiemelkedő eredményt elért tanulók felkészítéséért, erdőmérnök tanárok pedagógiai felkészítése érdekében végzett tevékenységéért.

Környezetünkért emlékplakettet kapott, Dr. S. Nagy László, a volt Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság nyugalmazott igazgató- helyettese, a környezetügy területén, különösen környezetvédelmi és természetvédelmi igazgatásban, továbbá erdészeti társadalmi szervezetekben kifejtett hat évtizedes kiemelkedő tevékenysége elismeréseként.

Miniszteri elismerő oklevelet vehetett át Füzi Boglárka környezetmérnök, a Roth Gyula Erdészeti, Faipari Szakközépiskola és Kollégium mérnöktanára,a környezetvédelmi szakképzés területén végzettnmagas színvonalú munkája, a Környezetvédelmi Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntőjében kiemelkedő eredményt elért tanulók felkészítése érdekében kifejtett tevékenysége elismeréseként.

Miniszteri elismerő oklevelet vehetett át Kovácsné Fejes Erika, az FM ASZK Mátra Erdészeti, Mezőgazdasági és Vadgazdálkodási Szakképző Iskolája és Kollégiuma szakmai tanára, az erdészeti és vadgazdálkodási szakképzés területén végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként.

Forrás: FM

Fotók: Pelsőczy Csaba/FM

Hírszerkesztő: Nagy László