"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Háromoldalú megállapodás a „Muzsikál az erdő” érdekében

Háromoldalú megállapodás a „Muzsikál az erdő” érdekében

2019. március 29-én Czékmánné Kelecsény Ágnes, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Nógrád megyei Szervezetének elnöke, Szabó Lajos, a Muzsikál az Erdő Alapítvány elnöke és Dániel Zoltán, Salgótarján Megyei Jogú Város alpolgármestere háromoldalú együttműködési megállapodást írt alá. A megállapodás célja, hogy elősegítse a „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat megvalósítását Salgótarján térségében, hiszen a rendezvénysorozat kiemelten kezeli a helyi értékeket, maga is „Nógrádikum” díjas, Nógrád Megyei Érték, 16 évvel ezelőtt Nógrád megyéből indult útjára.

A rendezvénysorozat fejleszti a térségi turizmust, minőségi rendezvényt hoz létre, igényes kulturális, művészeti programot kínál, egyfajta „kultúrmissziót” folytat. A „Muzsikál az erdő” szervezése kapcsán jelentős vidéki összefogás valósult meg a művészek, erdészek, természetvédők, önkormányzatok, civil szervezetek és a támogatók között.

2019. július 2-án Salgótarján – Eresztvényben, a Novohrad - Nógrád Geopark területén valósul meg a „Muzsikál az erdő” – Mátrai Művészeti Napok egyik rendezvénynapja, mely hozzájárul a térség vonzerejének növeléséhez a fiatalok körében, erősíti a helyben maradás esélyét. Lehetőséget kínál a szabadidő aktív eltöltésére a térség lakói és az ide látogató turisták számára egyaránt. A „Muzsikál az erdő” célja, hogy az erdő és a zene erejével a környezettudatos életvitel irányába mozdítsa a rendezvény résztvevőit, ezen a napon is érvényesülni fog.

A VOSZ Nógrád Megyei Szervezete és Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata vállalta, hogy anyagi, tárgyi, erkölcsi és eszmei támogatást nyújt a rendezvény megvalósításához. Az eseményre a 20 éves fennállását ünneplő Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Nógrád megyei Szervezete éves közgyűlésén került sor Salgótarjánban, a főtéri Hello Café különtermében.

Forrás: Muzsikál az Erdő Alapítvány

Hírszerkesztő: Nagy László