"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Nagy sikere volt az első pálházi fotó-tehervonatozásnak

Nagy sikere volt az első pálházi fotó-tehervonatozásnak

Szombaton rendezte meg az ÉSZAKERDŐ Zrt. az "Első pálházi fotó-tehervonatozást" a Zemplén szívében fekvő Pálháza erdei kisvasútján. A fotósvonatok - különösképp, ha abban korhű tehervonat is érintett - mindig kiemelt érdeklődésre számítanak a vasútbarátok, illetve a vasútfotósok körében. Pálházán mindennek különlegességét emelte, hogy a mesés hegyközi tájban futó kisvasúton most rendeztek első alkalommal ilyen programot.

Az alkalmi szerelvény két C-50-es dízelmozdonyból, két fával rakott teherkocsiból és két zárt személykocsiból állt. Szintén különlegesség, hogy a mostanihoz hasonló, fával rakott tehervonat évtizedek óta nem közlekedett ezen a kisvasúton. A vonat Pálháza és Rostalló között járt oda-vissza, a vonal szebbnél szebb pontjain számos fotómegállás közbeiktatásával. Az időjárás különösen kegyes volt a programra jegyet váltó résztvevőkhöz - a nap legnagyobb részében verőfényes napsütés, kék ég és igazi "fotósfelhők" segítették a jobbnál-jobb képek elkészítését.

A Pálházi Állami Erdei Vasút menetrend szerinti járatai idén már nem közlekednek, a jövő évi szezon 2018. tavaszán indul. Az addig is utazni vágyók a különvonati szolgáltatást vehetik igénybe, ami közvetlenül a Hegyközi Erdészeti Igazgatóságtól igényelhető.

Forrás: ÉSZAKERDŐ Zrt.

Fotók: ÉSZAKERDŐ Zrt.

Hírszerkesztő: Nagy László