"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Nagyobb hangsúlyt kell fektetni a zöldenergia térnyerésére

Nagyobb hangsúlyt kell fektetni a zöldenergia térnyerésére

Nagyobb hangsúlyt kell fektetni a zöldenergia térnyerésére, amire jó alkalmat teremt a most indult online zöld konzultáció - mondta Nagy István agrárminiszter március 28-án. A tárcavezető szorgalmazta, hogy minél több ember vegyen részt az online párbeszédben, mert "közös ügyünk a zöldenergia".

Kiemelte, hogy teremtett világunk megóvása közös kötelesség, amiért "minden nap teszünk is". Elmondta, hogy az elmúlt száz évben Magyarország erdeinek területe megduplázódott, ami a magyar gazdák és erdészek összefogásának eredménye. A cél az, hogy 2030-ra az ország területének 27 százalékát tegyék ki az erdővel és fával borított térségek.

Hozzátette, hogy e cél elérése érdekében indult el az Országfásítási program. A kezdeményezés része, hogy a 10 ezer lakosnál kisebb települések zöldítése történjen meg, amit a Településfásítási program szolgál. A Településfásítási program nemrég meghirdetett negyedik ütemének részeként év végéig 56 ezer darabra nő a földbe kihelyezett fák száma - mondta.

Nagy István kitért arra is, hogy természeti kincseink megóvásáért dolgoznak nap mint nap a nemzeti parki igazgatóságok is, az általuk megvalósított beruházások 300 ezer hektáron javították a természeti környezet állapotát. Ezek a kezdeményezések kiemelten segítenek a klímaváltozás elleni fellépésben és a kormány által megfogalmazott klímasemlegességi célok elérésében - mondta a miniszter.

A kérdőív a zoldenergia.kormany.hu oldalon érhető el.

 

Forrás: MTI, AM

Fotók: Getty Images

Hírszerkesztő: Nagy László