"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Négyszáz kilogramm vadhúst kaptak a határon szolgáló katonák

Négyszáz kilogramm vadhúst kaptak a határon szolgáló katonák

A határon dolgozó katonáknak 400 kilogramm vadhúst ajánlott fel a Vadex Mezőföldi Zrt. és az Öreglaki Vadfeldolgozó Kft. Az adományozó nevében Bitay Márton állami földekért felelős államtitkár köszönetét fejezte ki a katonáknak, akik Magyarország, egyúttal a schengeni határ védelmével az Európai Unió határait is védik. Fontosnak nevezte, hogy ebben a helyzetben az állami erdőgazdaságok és az ország két vadhúsfeldolgozójának összefogásával - ha közvetett módon is - de segítsék a határon szolgálatot teljesítő katonákat.

Az adományt a Magyar Honvédség és a Honvédelmi Minisztérium nevében Vargha Tamás parlamenti államtitkár vette át pénteken Kaposváron, az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred laktanyájában. Az államtitkár hangsúlyozta: óriási feladatat, amit a katonák ellátnak, "de ez az a feladat, amire a katona egész életében készült, hogy megvédje Magyarországot".

Több hónapja már, hogy a délről érkező népvándorlás kihívás elé állítja Magyarországot, amely nemcsak saját határait kell, hogy megvédje, hanem az európai uniós tagságból rá háruló feladatként és kötelességként a schengeni határok védelmét is el kell látnia mind a magyar-szerb, mind a magyar-horvát határszakaszon - fogalmazott Vargha Tamás.

Az államtitkár köszönetet mondott a határon szolgálatot teljesítő katonáknak, és mindazoknak, akik a lehetőségükhöz mérten segítik a katonák munkáját, így köztük a most átadott vadhús adomány felajánlóinak.

Az államtitkár Székesfehérvár országgyűlési képviselőjeként arról is beszámolt, hogy Székesfehérvár önkormányzata tízmillió forint értékben mobil wifi eszközöket ajánlott fel, hogy ezzel megkönnyítsék a határon szolgáló katonáknak kapcsolattartást a családtagjaikkal.

Gavlik Péter ezredes, az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred parancsnoka közölte: jó helyre kerül az adomány, jelenleg is több ezer katona teljesít szolgálatot a határon, akiknek az ellátmányába már a hétvégén bekerül a most kapott vadhús.

Forrás: MTI/FM Sajtóiroda

Fotók: Vereb István

Hírszerkesztő: Nagy László