"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Egyre több gyerek tanul a NYÍRERDŐ Zrt. erdei iskoláiban

Egyre több gyerek tanul a NYÍRERDŐ Zrt. erdei iskoláiban

Ismét eredményes évet zárt a NYÍRERDŐ Zrt. Nyíregyházi Erdészete által fenntartott Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskola. 2018-ban 70 foglalkozás és program volt az oktatási intézményben, ezeken több mint 4600 gyerek vett részt.

A legnépszerűbb rendezvény a „Fedezd fel az erdőt az erdészekkel” című program volt. Két nap alatt csaknem 1200-an ismerkedtek az erdészek mindennapi munkájával a Sóstói-erdőben. A Madarak és Fák Napja alkalmából a Tuzson János Botanikus Kertben megrendezett programon 870 gyerek vett részt. A már hagyományos NYÍRERDŐ Napon pedig több mint 500 résztvevőt regisztráltunk. A Petrilláné Bartha Enikő által irányított erdei iskolában a leggyakrabban 2 órás programokra jelentkeztek a csoportok, de az év során többször került sor 4-6 órás foglalkozásokra is. Munkatársaink közreműködtek egyebek mellett a budapesti Erdővarázs rendezvényen, amit az állami tulajdonú erdészeti társaságok közösen szerveztek, a nyíregyházi Közfoglalkoztatási Kiállításon, valamint a Nyíregyháza Megyei Jogú Város által szervezett nyári napközis táborok programjaiban – ismertette Tölgyfa Gábor, a NYÍRERDŐ Zrt. Nyíregyházi Erdészetének igazgatója.

A Nagyerdei Erdészeti Erdei Iskolába tavaly csaknem négyszáz fővel többen jelentkeztek az oktatási intézmény programjaira, mint azt megelőzően. 2018-ban összesen 3168 gyerek látogatott el a Debreceni Nagyerdőbe, Hármashegyre, a Vekeri-tóhoz vagy épp az Erdőspusztai Bemutatóház és Arborétum területére.

Az erdei iskolában majdnem 300 erdőpedagógiai foglalkozás volt. Ezek közül a legnépszerűbbnek a tanösvénytúrák, valamint az erdei életközösséget és a vadgazdálkodást bemutató programok bizonyultak, és sokan jelentkeztek a nyári táborokba is.

Az erdészeti társaság által üzemeltetett – Debrecen Megyei Jogú Város tulajdonában levő – Hármashegyi Erdei Iskolát több mint kétszáz gyerek vette igénybe. Munkatársaimmal már harmadik alkalommal hívtuk fel a figyelmet a természet- és környezetvédelem fontosságára a debreceni Campus fesztiválon, és részt vettünk az állami erdőgazdaságok által szervezett budapesti Erdővarázs Családi napon is, ahol a hajdú-bihari erdők „kincseivel” ismertettük meg az érdeklődőket – tájékoztatott Huszti Anett, a Nagyerdei Erdészeti Erdei Iskola oktatóközpont vezetője.

Forrás: NYÍRERDŐ Zrt.

Fotók: NYÍRERDŐ Zrt.

Hírszerkesztő: Nagy László