"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

A NYÍRERDŐ Zrt. is bemutatkozott az Erdővarázson

A NYÍRERDŐ Zrt. is bemutatkozott az Erdővarázson

Második alkalommal rendezték meg Budapesten, a Szabadság téren az Erdővarázs elnevezésű kétnapos családi programot. Az állami erdőgazdaságok Budapest szívében mutatták be a hétvégén a vadregényes magyar erdők értékeit és az erdészek felelősségteljes, ugyanakkor izgalmas munkáját. Játékos feladatok, kézműves foglalkozások, vetélkedők, erdészeti gépbemutatók, népi játszóházak, koncertek várták a kicsiket és a nagyokat.

Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter megnyitó beszédében kiemelte: az állami erdőgazdaságok 2010 óta 14,5 milliárd forintnyi fejlesztést hajtottak végre. A tárcavezető arról is beszélt, hogy az állami erdők Magyarország természeti értékeinek jelentős és meghatározó részét adják, ezért is tartoznak a leglátogatottabb hazai turisztikai célpontok közé.

Minden tematikus sátorban két erdőgazdaság biztosított az erdészeti erdei iskolák pedagógiai programján alapuló foglalkozásokat és bemutatókat egy-egy fontos erdészeti tevékenységi terület megismeréséhez. A NYÍRERDŐ Zrt. – a NEFAG Zrt.-vel együtt – az Erdei kincsestár elnevezésű programon azt mutatta be, hogy mit adnak az embereknek a magyar erdők a faanyagon kívül.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében gazdálkodó erdőgazdaság négy munkatársa a vadgyümölcsöket, a gombászást, az erdei méhészetet és a gyógynövényeket igyekezett megismertetni az érdeklődőkkel. A tavalyi évhez hasonlóan most is kisgyerekes családoktól az idősekig, nagyon sokan voltak kíváncsiak a programra.

Forrás: NYÍRERDŐ Zrt.

Fotók: Nagy László/Erdészeti Lapok

Hírszerkesztő: Nagy László