"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Erdész kitüntetettek az október 23-i nemzeti ünnep alkalmából

Erdész kitüntetettek az október 23-i nemzeti ünnep alkalmából

A történelem már sokszor bizonyította, hogy a magyar agrárium különleges erővel és hittel bír. Ha kell helyt áll az elnyomás elleni harcban, ha kell leküzd világméretű krízishelyzetek okozta válságokat is – jelentette ki Nagy István agrárminiszter az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából átadott elismerések kapcsán, csütörtökön, Budapesten.

Nagy István arra hívta fel a figyelmet, hogy a tét ismét a magyar mezőgazdaság, a gazdatársadalom és a vidéki polgárság megmaradása és további erősödése, illetve, a szuverenitás, az önrendelkezés, az egészséges, biztonságos magyar élelmiszerek védelme. Ehhez olyan elkötelezett és lelkes emberekre van szükség, akik munkájukat hivatásnak élik meg, és feladataikat szenvedéllyel és szorgalommal látják el. Éppen ezért most azoknak kell köszönetet mondanunk, akik elkötelezetten dolgoznak a magyar agrárium gyarapodásáért, sikereiért, nemzetközi elismertségéért. Ne feledjük, hogy az 1956-os forradalom és szabadságharc hősei azt üzenik nekünk: előre, ne hátra – hangsúlyozta a tárcavezető.

Az Agrárminiszter az Életfa Emlékplakett Ezüst fokozatát adományozta

Fehér István, a volt Állami Erdészeti Szolgálat nyugalmazott erdőfelügyelője részére, eredményes erdészetvezetői, erdőtervezői munkájáért, az erdészközösség érdekében végzett áldozatos tevékenységéért.

Könyves Kálmán, a Mecsekerdő Zrt. nyugalmazott erdészeti igazgatója részére, az Almamelléki kisvasút megmentésében, a Sasréti erdei iskola megalapításában játszott szerepéért, életútja elismeréseként.

Az Agrárminiszter az Életfa Emlékplakett Bronz fokozata elismerést adományozta

Éles Csaba, a Mecsekerdő Zrt. nyugalmazott erdőgondnoka részére, a sikotai réten épült az erdő és az ember kapcsolatát jelképező tölgyfa kompozíció megálmodásáért, életútja elismeréseként.

Hipság István, a Bakonyerdő Zrt. nyugalmazott kerületvezető erdésze részére, a bakonyi bükkösök felújításban elért eredményeiért, négy évtizeden át végzett sokoldalú szakmai tevékenységéért.

Magyar Ildikó Ágnes, a Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt. nyugalmazott vadászházi gondnoka részére, az erdőgazdaság több vadászházában végzett áldozatos munkájáért.

Panyik Gizella, a Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt. nyugalmazott vezető könyvelője részére, a közel két évtizedes az erdőgazdálkodás érdekében végzett kimagasló pénzügyi munkájáért.

Dr. Nagy István miniszter Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott

Nyeste András, a NYÍRERDŐ Zrt. csemetekert kezelő erdésze részére, a csemetetermesztés és az akác vegetatív szaporításának kidolgozása terén végzett közel öt évtizedes kiváló munkájáért.

Dr. Nagy István miniszter Miniszteri Dicséretet adományozott

Jámbor Nóra, az Agrárminisztérium Erdőkért Felelős Helyettes Államtitkárságának titkársági referense részére, a nagy szakértelemmel végzett magas színvonalú, lelkiismeretes, példaértékű munkájáért, kiemelkedő szervező tevékenységéért.

Tamás Antal, az Agrárminisztérium Vadgazdálkodási Főosztályának vadászati referense részére, az agrárszektor vadászati és erdészeti szakterületein végzett több évtizedes elkötelezett munkájáért.

 

Forrás: AM Sajtóiroda

Fotók: AM Sajtóiroda/Pelsőczy Csaba

Hírszerkesztő: Nagy László