"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Magyarul véleményezhető az Európai Bizottság új uniós erdőgazdálkodási stratégiája - április 19-ig!

Magyarul véleményezhető az Európai Bizottság új uniós erdőgazdálkodási stratégiája - április 19-ig!

Az európai zöld megállapodásról szóló közleményével összhangban az Európai Bizottság megkezdte az új (2021 utáni) uniós erdőgazdálkodási stratégia kidolgozását.

Az erdőgazdálkodási stratégia célja olyan egészséges és ellenálló erdők biztosítása, melyek képesek hozzájárulni a biológiai sokféleséghez és az éghajlatpolitikai célokhoz, képesek mérsékelni a természeti katasztrófákat és azok hatásait, továbbá a jövőben is megélhetést nyújtanak és támogatják a körforgásos biogazdaságot, valamint a vidéki közösségeket. Az új stratégia az európai erdők védelmére, helyreállítására és a fenntartható erdőgazdálkodásra összpontosít, de ki fog terjedni a világ erdeire is.

A Bizottság nyilvános online konzultáció keretében várja az érdekeltek (szakmai és gazdálkodási szervezetek, intézmények, magánemberek, állampolgárok) véleményét 2021. április 19-ig.

A Bizottság a kapott visszajelzéseket felhasználja a jövőbeli erdészeti stratégia elkészítéséhez. Az online kérdőív az EU összes hivatalos nyelvén elérhető az alábbi linken: https://ec.europa.eu/info/law/better-regulation/have-your-say/initiatives/12674-EU-Forest-Strategy/public-consultation

Fotók: EU, NÉBIH

Hírszerkesztő: Nagy László