"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Nemzetközi online konferenciát rendeznek az Erdőmérnöki Karon

Nemzetközi online konferenciát rendeznek az Erdőmérnöki Karon

Az Uráli Állami Erdészeti Egyetem (Jekatyerinburg), a Mendel Egyetem (Brno) és az NYME Erdőmérnöki Kara nemzetközi on-line konferenciát szervez 2016. április 28-án, 9 órától. A konferencia az erdei ökoszisztémák, urbanizáció és klímaváltozás témakörei köré épül, melyet online formában lehet követni a Kar honlapján közzétett linkre kattintva.

Az online konferenciát Jurij Mihajlov professzor, az Uráli Állami Erdészeti Egyetem Növénytani és Erdővédelmi tanszék vezetője nyitja meg csütörtökön 9 órakor, majd a konzulátusok és egyetemek képviselői köszöntik a résztvevőket és a konferenciához csatlakozókat. Köszöntőt fognak tartani a Szverdlovszki régió nemzetközi és külgazdasági kapcsolatokért, illetve a természeti erőforrásokért és környezetvédelemért felelős minisztériumának képviselői, a magyar és cseh konzulátus, illetve a Mendel Egyetem és a Nyugat-magyarországi Egyetem képviselői.

A köszöntők után prof. dr. Mátyás Csaba, a Nyugat-magyarországi Egyetem Erdőmérnöki Karának egyetemi tanára, az MTA tagja tart rövid előadást a globális változásokról, őt követi Csehországból Miroslav Kravka, a Mendel Egyetem Erdészeti és Faipari Technológiák Karának dékánhelyettese.

A köszöntők és előadások után már a hallgatóké a terep: a konferencián minden résztvevő ország tehetséges ifjú kutatói mutatják be kutatási területüket és eredményeiket: bemutatójukat nem csak a szakma nemzetközi képviselői, de bárki nyomon követheti, aki bekapcsolódik a közvetítésbe.

Hazánkat és a Nyugat-magyarországi Egyetemet Gulyás Krisztina, Kóczán-Horváth Anikó és Parczen Benedek képviselik, az ifjú kutatók a Kitaibel Pál Környezettudományi, és a Roth Gyula Erdészeti és Vadgazdálkodási Tudományok Doktori Iskolában folytatták tanulmányaikat és kutatásaikat.

A konferencia részletes programja és a közvetítés linkje elérhető a www.emk.nyme.hu oldalon.

Forrás: NYME EMK

Fotók: clear-conference-call.com

Hírszerkesztő: Nagy László