"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

15. STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság regionális döntője Orfűn

15. STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság regionális döntője Orfűn

Május 7-én szombaton nagy szakmai és civil érdeklődés mellett zajlott a 15. STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság regionális döntője Orfűn.  A tó partján berendezett helyszín adottságai mind a versenyzők, mind az érdeklődők számára ideálisnak bizonyultak, és az eredményhirdetésre érkező hirtelen záport leszámítva az időjárás is kedvezett az egész napos rendezvénynek.

A dél-dunántúli állami erdőgazdaságok, erdészeti szakiskolák és tűzoltók 4 fős csapatai két fordulóban mérték össze tudásukat a pályákon: a motorfűrész szerelés mellett a kombinált versenyszámban a precíz és gyors korongvágás, gallyazás, a törzs feldarabolása, széthasítása és sarangba rendezése volt a csapatok feladata.

A Mecsekerdő Zrt. első alkalommal szervezett ilyen megmérettetést a régióban. A házigazda csapata, a Mecsekerdő Zrt – Ritrovi Kft. (Rittlinger Róbert, Papp Csaba, Solymos Tibor, Geszthelyi Károly) az összesített versenyben az előkelő második helyezést érte el.  Első helyen SEFAG Zrt. csapata végzett, és amellett hogy a dobogós csapattagok értékes STIHL jutalomban is részesültek, szeptemberben az első hat csapat képviselheti majd a régiót az országos döntőben.

Társaságunk különdíjjal jutalmazta a kombinált versenyszámban legjobb eredményt elérő négyest: külön öröm, hogy  ezt a díjat a házigazda Mecsekerdő csapata vehette át. Emellett Tresztenyák Árpád a Zalaerdő Zrt. csapatából elnyerte a leggyorsabb szerelő kategória különdíját.

Aki kedvet kapott az erőpróbákhoz, fejsze- és rönkhajító pályákon is kipróbálhatta magát, ahol a legjobbakat szintén ajándékcsomaggal díjazták, mint ahogy az erdőgazdálkodás témájú kvíz nyertesét is. Az izgalmas és látványos versenyprogramot számos kísérőprogram tette változatossá. A délutáni STIHL-Timbersports bemutató a sportfavágók profi fogásaiba engedett betekintést, de egész nap ki lehetett próbálni Mecsextrém Park által biztosított játékokat, a pálya mellett mindegy százdarabos antik fejszekiállítást is megcsodálhattunk, és a házigazda saját Naturalé termékcsaládjának 100 százalékos gyümölcslevei mellett az új aszalt gyümölcs termékeit is kóstoltatta.

A rendezvényen a Stihl és a Welte eszközeivel és gépeivel, továbbá nagy autómárkák terepjáróival is lehetett ismerkedni, a faművesek egyedi portékáikkal, a kádárok hordókészítéssel színesítették a kínálatot.

Bár az ünnepélyes díjátadót az utolsó pillanatban mosta el az eső, így is egy remek hangulatú, izgalmas és nagyon látványos program zajlott Orfűn.

Forrás: Mecsekerdő Zrt.

Fotók: Mecsekerdő Zrt.

Hírszerkesztő: Nagy László