"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Országos Vizsla Főversenynek adott otthont a VADEX Zrt. Soponyán

Országos Vizsla Főversenynek adott otthont a VADEX Zrt. Soponyán

2017 október 14-én és 15-én a CACT Országos Vizsla Főversenyt ismét a soponyai Ökoturisztkai Központban szervezték meg. A rendezvényt az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetségével (MEOESZ) együttműködve fajtakluboktól függetlenül szeretné a legmagasabb szintre emelni.

A szervezést vállaló örökösök azt a célt tűzték ki, hogy a rendezvénnyel népszerűsítik a vizsla fajták tartását, vadászatra történő kiképzését, használatát, és felhívják a figyelmet a hagyományos vizslás vadászatra, amely kulturális örökségünk része. A VADEX Mezőföldi Zrt. biztosította a rendezvény helyszínét és segítette a rendezvény lebonyolítását.

A megnyitón köszöntőt mondott Majoros Gábor, a VADEX Mezőföldi Zrt. vezérigazgatója, dr. Bitay Márton Örs, állami földekért felelős államtitkár (FM), dr. Sándor Gyula, az OMVK Kinológiai Szakbizottság elnöke.

A szombati megmérettetés 4 pályán (2 mezei és 2 vízi) zajlott. Ezt követően az érdeklődők az esti órákban szakmai fórumon vehettek részt, amelynek keretein belül Poroszlai Róbert, Keresztes János és Agyaki Gábor, vezető bíró előadásait hallgathatták meg. Vasárnap folytatódott a verseny, majd a délutáni órákban eredményhirdetés következett, amely során kiderül, melyik kutya - vezető páros szerepelt a legügyesebben.

A nyertesek:

  1. Junior-Fauna V.H. Molehout, vezetője Agócs Attila Somogy megyéből (262,5 pont) – a fotón középen
  2. Micskei Vida, vezetője Bíró Tamás Fejér megyéből (257 pont) – a fotón balra
  3. Tiszatáji Vadász Bájos, vezetője Godó Zoltán Csongrád megyéből (256,5 pont) – a fotón jobbra

Forrás: VADEX Zrt.

Szerző: Véninger Eszter

Fotók: VADEX Zrt.

Hírszerkesztő: Nagy László