"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Őrtüzek - emlékezés az ágfalvi csata hőseire

Őrtüzek - emlékezés az ágfalvi csata hőseire

A Soproni Egyetem szeptember 6-án emlékezett meg a második ágfalvi csata hőseiről. A délelőtti városi megemlékezés után az Egyetemen a korábbiaknál is több hallgató érezte úgy, hogy személyes megjelenésével is tiszteletét fejezi ki a csata hősei előtt. A megemlékezésen részt vett dr. Alpár Tibor rektorhelyettes, dr. Czupy Imre, az Erdőmérnöki Kar dékánhelyettese és Mágel Ágost önkormányzati képviselő. Az eseményen megjelentek a Soproni Honvéd Hagyományőrző Egyesület tagjai is.

A Cantusok intonálta Himnusz, valamint a Bányász- és Erdészhimnusz eléneklésével kezdődő megemlékezés műsorvezetője Csébi Anna Luca a. Lovas Tündér volt. Az egybegyűltek Ady Endre: A Tűz csiholója című versét hallgathatták meg  Kálmán Eszter Magdolna a. Drágaszív tolmácsolásában.

Ezt követően dr. ifj. Sarkady Sándor, a Soproni Egyetem tudományos kutatója emelkedett szólásra. A megemlékezés a "Mit kezdjek és szegény tatár?" nóta eléneklésével folytatódott, majd Vargovics Máté a. Zala erdőmérnök hallgató, Valétaelnök emlékezésére került sor. (A beszédek változatlan formában a Soproni Egyetem honlapján érhetők el.) A megemlékezés az Őrtüzek emlékmű megkoszorúzásával végződött.

Forrás: SOE

Fotók: SOE

Hírszerkesztő: Nagy László