"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Összhangban a horvát-magyar erdészeti vezetés

Összhangban a horvát-magyar erdészeti vezetés

Kötetlen beszélgetésen látta vendégül Bitay Márton földügyekért felelős államtitkár a FEHOVA nyitónapján Renata Ojurović horvát erdészeti, vadászati, faiparért felelős miniszterhelyettes asszonyt.

Bitay Márton a megbeszélésen hangsúlyozta, hogy a Minisztérium a környező országokkal, így Horvátországgal is szorosabbra kívánja fűzni a viszonyt a vad- és erdőgazdálkodás területén. Kifejtette, hogy a klímaváltozás miatt minden olyan tudásra szükségünk van hazánkban, mely erdeink, fafajaink szaporítóanyagait érinti, hiszen rendkívül fontossá vált mára a fafajok alkalmazkodóképessége. Horvátország klímája miatt támaszkodni tudunk az ottani erdészek, szakemberek tudására, erdősítésben végzett munkájukra, hangsúlyozta az államtitkár.

A horvát miniszterhelyettes asszony nyitott volt az információk megosztásában és biztosította az államtitkárt, hogy minden szükséges tudást  megoszt a magyar kollégákkal. Bitay a beszélgetés alatt kitért a 2021-es Vadászati Világkiállítás megrendezésére is, melynek szervezésében meghatározó szerepet szánnak a régió országainak, így Horvátországnak is.

Forrás: AM Sajtóiroda

Fotók: poslovni.hr

Hírszerkesztő: Nagy László