"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Őszi sikertörténet az erdei iskolákban

Őszi sikertörténet az erdei iskolákban

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. erdészeti erdei iskolái évről-évre újragondolt, többszörösen minősített programmal dolgoznak. Miskolc óvodái és iskolái számára kiváló lehetőség a Csanyiki Erdőház, ahol október végéig 5400 főt regisztráltak. A Fónagysági Bagoly-vár 25 éve fogadja a kikapcsolódni, tapasztalni vágyó látogatókat, óvodásoktól a nyugdíjasokig. Ebben az évben csaknem 6000 vendégük volt.

Az idei őszre két különleges felkérést is kaptak az erdei iskolák. A Művészetek Völgye Nonprofit Kft. által meghirdetett „Aktívan az osztállyal" gyermekkirándulási programban hat héten át, 19 csoportban, 830 gyermek túrázott a térségben, ismerkedve a természet kincseivel erdész, erdőmérnök szakvezetéssel. A kezdeményezés nyomán olyan általános iskolások juthattak el ismeretbővítő foglalkoztatásra, akiknek erre korábban ritkán vagy egyáltalán nem volt módjuk.

Novemberben újabb megtisztelő lehetőséget kaptunk a „VárosFa" programsorozatban, melynek során Borsod-Abaúj-Zemplén megye öt településén jártunk. A fafajokról, a faanyagról, annak hasznosságáról tartottunk ismertetőket. A hagyományos szemléltető eszközeink mellett egy új, a Csanyiki Erdőház munkatársai által kifejlesztett társasjáték segítségével csaknem 300 kisgyermekhez igyekeztünk közelebb hozni az erdőt - számolt be Rencsiné Ágh Márta, az ÉSZAKERDŐ Zrt. erdei iskolai programjainak koordinátora.

 

Forrás: ÉSZAKERDŐ ZRt.

Fotók: ÉSZAKERDŐ Zrt.

Hírszerkesztő: Nagy László