"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Pattanj nyeregbe, kerekezz erdészekkel

Pattanj nyeregbe, kerekezz erdészekkel
Pattanj nyeregbe, kerekezz erdészekkel! elnevezéssel kerékpártúrát szervezett a Halasi Bringa barát Klub és a KEFAG Zrt. Bugaci Erdészet Bugacra szombaton. A százfős mezőny kora délelőtt indult a közösségek házától, csatlakoztak hozzájuk a majsai, szanki és tázlári kerékpárosok is.
 

Az útvonal Kiskunhalas-Olajosok útja-Bodoglár-Szank-Móricgát-Bugaci Erdészet és vissza volt, összesen 100 kilométer. Odafelé a kerékpárosok útközben Szank határában találkoztak a szemből érkező bodoglári traktoros fesztivál részvevőivel, akik szintén szombat délelőtt tartottak felvonulást.

A kerékpáros mezőny dél előtt nem sokkal érkezett meg a bugaci erdészet központjába, ahol Szabó Mihály helyi mesemondó fogadta őket. A megfáradt vendégeket a hűsítő és az ebéd előtt, az idős mesélőtől az ízes történetek mellett többek között azt is megtudhatták, hogy régen Bugac környékén mennyire hitték szavahihetőnek azokat a férfiakat, akik nem viseltek bajuszt.

A rögtönzött helytörténeti foglalkozást követően a bográcsgulyás és finom sütemény várta a túra résztvevőit, amit a vendéglátó KEFAG Zrt. biztosított. Ebéd után a pihenés mellett még egy kis koronglövészet is belefért a programba. A kerékpáros mezőny délután kettő óra után indult vissza Kiskunhalasra.

Forrás: baon.hu

Fotók: baon.hu

Hírszerkesztő: Nagy László