"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Átvehették a szakmai díjaikat az erdész kollégák az Erdők Világnapja alkalmából

Átvehették a szakmai díjaikat az erdész kollégák az Erdők Világnapja alkalmából

Nagy István agrárminiszter az Erdők Világnapja alkalmából, az országos járványügyi helyzet miatt, a szakmai díjakat július 6-án a Pesti Vigadóban adta át a kitüntetett erdész, vagy az erdészeti ágazatban dolgozó kollégáknak.

Az Erdők Világnapja, március 21-e alkalmából
Dr. Nagy István miniszter úr Pro Silva Hungariae Díjat adományozott

Duska József a MEGOSZ ügyvezető elnöke részére, a magán erdőgazdálkodás támogatása terén elért több évtizedes példamutató munkásságáért. (Később veszi át.)

Dr. Péterfalvi József Ede a Soproni Egyetem egyetemi docense részére, az erdőfeltárás és az erdészeti útépítés területén végzett több évtizedes magas színvonalú oktató és fejlesztő munkája elismeréseként.

Raszler József a Nemzeti Földügyi Központ, Erdészeti Főosztályának erdőtervezője részére, erdőtervezőként, erdőfelügyelőként és vezetőként kifejtett több évtizedes áldozatos, elhivatott és példamutató tevékenységéért.

Szepesi András az Agrárminisztérium okleveles erdőmérnöke, szakmai főtanácsadója részére, az erdészeti monitoring kialakítás, az erdészeti politika, jogszabályalkotás és nemzetközi szakmai tevékenységéért valamint az üzemeltetés terén végzett több évtizedes munkájáért.

Wisnovszky Károly a Nemzeti Földügyi Központ okleveles erdőmérnöke, elnöki főtanácsadója részére, a magyar erdőrendezés terén végzett tevékenységéért valamint az erdészeti szakigazgatásban betöltött több évtizedes vezetői, szakmai munkájáért.

Dr. Nagy István miniszter úr Nadler Herbert Díjat adományozott

Bubán István a Pilisi Parkerdő Zrt. kerületvezető erdésze – vadásza részére, a vadgazdálkodás területén és hivatásos vadászként végzett példamutató munkájáért.

Guzsik Alfréd az Ipoly Erdő Zrt. fővadásza részére,a magyar, különösen a börzsönyi és a cserháti vadgazdálkodás érdekében végzett négy évtizedes kiemelkedő színvonalú szakmai munkájáért.

Nagy István az Országos Magyar Vadászkamara Fővárosi és Pest megyei Területi Szervezetének szakmai tanácsadója részére, a több mint négy évtizedes megyei fővadászi munkájáért valamint a vadászat és a vadgazdálkodás területén végzett kimagasló színvonalú tevékenységéért.

Dr. Nagy István miniszter úr Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott

Ágoston Gyula az Ártéri Erdőbirtokossági Társulat erdészeti ágazatvezetője részére, a természetszerű magán erdőgazdálkodás érdekében, az erdőtelepítés terén végzett több évtizedes kimagasló szakmai munkásságáért.

Bárány László a NEFAG Zrt. Pusztavacsi Erdészet kerületvezető erdésze részére, a négy évtizedes kerületvezető erdészi munkájáért, az alföldi erdők érdekében végzett kiemelkedő szakmai tevékenységéért.

Demjén Béla az Északerdő Zrt. Sajóvölgyi Erdészeti Igazgatóság kerületvezető erdésze részére, az erdőgazdálkodási és a természetvédelmi célok együttes érvényesülése érdekében végzett több mint négy évtizedes kiemelkedő munkájáért.

Erdősi Gyula a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. Kaposvári Erdészet kerületvezető erdésze részére, a több mint három évtizedes az erdőgazdálkodásban, a Desedai Arborétum és Parkerdő szolgálatában végzett áldozatos, példamutató szakmai munkájáért.

Farkas Pál Gábor az Erdészeti és Energetikai Szaporítóanyag Terméktanács ügyvezetője részére, a hazai erdészeti csemetekertek ágazati szakmai képviseletében kifejezett munkájáért, az ágazat nemzetközi kapcsolatrendszerének fejlesztéséért, innovatív tevékenységéért.

Ficzere Mónika az Egererdő Zrt. kerületvezető erdésze részére, a Pétervásárai Erdészet területén végzett több évtizedes lelkiismeretes szakmai és közjóléti munkájáért.

Gál Sándor a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. erdészeti igazgatója részére, az erdőgazdálkodás terén végzett kiváló munkájáért, közösségépítő tevékenységéért.

Gyenge Álmos a TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. Soproni Erdészet kerületvezető erdésze részére, a több évtizedes az erdészet és erdőgazdálkodás terén végzett példamutató szakmai és aktív közösségi munkájáért.

Kovács Zoltánné a Bakonyerdő Zrt. gazdasági vezérigazgató helyettese részére, a BEFAG Parkett Kft. alapítása során a gazdasági tevékenységek területén végzett kiemelkedő szakmai munkájáért.

Lázár Tamás a Mecsekerdő Zrt. Szigetvári Erdészet erdőgondnoka részére, a Hetvehelyi gondnokságban lévő Erdő Háza Ökoközpont létrehozásában, valamint az inváziós növényfajok visszaszorításában végzett munkájáért.

Nagy Károly József az Egererdő Zrt. nyugalmazott erdészetvezetője, erdőmérnöke részére, a több évtizeden keresztül végzett lelkiismeretes erdészeti és vadászati szakmai munkájáért.

Pallagi Frigyes László az Északi Agrárszakképzési Centrum, Mátra Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium oktatója részére, a magyar erdőgazdálkodás terén elért kimagasló szakmai eredményeiért, kiemelkedő szaktanári, szakoktatói tevékenységéért nyugdíjba vonulása alkalmából.

Pintér Ottó a Mecsekerdő Zrt. Központ termelési vezérigazgató-helyettese részére, a társaság termeléssel összefüggő komplex tevékenységének kiemelkedő irányításáért, innovatív vezetői tevékenységéért.

Szabó Péter a Budakeszi Vadaspark Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója részére, a Budakeszi Vadaspark vezetőjeként elért kimagasló, példaértékű eredményeinek elismeréseként.

 

 

 

 

 

 

Varga László a VADEX Mezőföldi Zrt. üzemvezetője részére, a VADEX Mezőföldi Zrt. dolgozójaként és vezetőjeként végzett több évtizedes kiemelkedő munkájáért valamint a magyar vadhús európai sikereinek elérése terén végzett tevékenységéért.

 

 

 

 

 

 

A Föld Napja,

április 22-e alkalmából

Dr. Nagy István miniszter úr Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott

Molnár Miklós a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság kerületvezető erdésze részére, a több mint négy évtizedes a Hortobágy térségben lévő erdőkerületekben végzett kiváló kerületvezető erdészi tevékenységéért.

A Környezetvédelmi Világnap,

június 5-e alkalmából

Dr. Nagy István miniszter úr Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott

Répászky Miklós László az MG Erdő Kft. erdésze, ügyvezetője részére, az erdei életközösség védelmében, az erdőterület minőségi megőrzésében, fejlesztésében és a vadgazdálkodásban végzett több évtizedes eredményes munkájáért.

 

Forrás: AM Sajtóiroda

Fotók: Fekete István/AM

Hírszerkesztő: Nagy László