"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Kijutott az Erdész Diákok Európa Bajnokságára a Roth csapata

Kijutott az Erdész Diákok Európa Bajnokságára a Roth csapata

A hazai erdészképzés egyik rangos versenyén bizonyítottak ismét a Roth Gyula Erdészeti, Faipari Szakképző Iskola és Kollégium diákjai. A Dr. Szepesi László Erdész Gépész Emlékversenyen számos egyéni siker mellett csapatban az első és a második helyen végeztek, így ők készülhetnek a svájci Európa Bajnokságra.

A szakmai megmérettetésre az ország erdészképzésben résztvevő iskolái nevezhették diákjaikat. A tanulók írásbeli, szóbeli és gyakorlati feladatokban mérhették össze tudásukat.

Az erdőművelés, erdőhasználat, erdészeti géptan és a biztonságos munkavégzés témakörökben tesztelték a diákok lexikális tudását.  A gyakorlati verseny során a motorfűrész biztonságos kezeléséhez kötődő feladatokat: szerelést, lánckímélő és kombinált darabolást, fadöntést és gallyazást kellett bemutatni. A szóbeli verseny kérdéssorai erdészeti és gépészeti témákat öleltek fel.

A Roth Gyula Erdészeti, Faipari Szakközépiskola és Kollégium két 3 fős csapatot nevezett a versenyre, Benczik Máté-Viserálek Balázs-Kósi Richárd, valamint Major Attila – Pausits Szilárd-Csóka Máté részvételével. A csapatokat felkészítő oktatók: Szabó György, Gubicza Gábor, Zombó Gergely (gyakorlati feladatok), Varga Rita, Molnár József (elméleti feladatok) voltak. A soproni diákok csapatban az első és a második helyen végeztek.

Az országos megmérettetés egyben kvalifikációs verseny is, a soproniak győzelme továbbjutást is jelent, hiszen az iskola diákjai képviselhetik hazánkat az idei Erdész Diákok Európa Bajnokságán.

Forrás: Roth Gyula Erdészeti és Faipari SZKI és Kollégium

Fotók: Roth Gyula Erdészeti és Faipari SZKI és Kollégium

Hírszerkesztő: Nagy László