"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Véglegesítették az erdészmérnöki és vadgazdálkodási szak akkreditálását a Sapienta Egyetemen

Véglegesítették az erdészmérnöki és vadgazdálkodási szak akkreditálását a Sapienta Egyetemen

Véglegesítették a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem erdészmérnöki és vadgazdálkodási szakának akkreditációját az elmúlt hetekben – jelentette be Kató Béla. A Sapientia Alapítvány elnöke kifejtette, az akkreditáló bizottság mindent rendben talált, már csak a hivatalos dokumentumokat várják, hogy ősztől Sepsiszentgyörgyön beindíthassák a képzést.

Kató Béla emlékeztetett, a Sapientia Alapítvány az önkormányzattól bérli, és feljavította a Csíki utcai ingatlant, ahol az agrármérnöki szak működik. Sportszak beindítását is tervezik, összetett képzést indítanak, az edzői és testnevelés tanár szakokkal kezdik. A sportszak akkreditációs folyamatát is elindították. A három szak kiszolgálására megvásároltak a város végén, a Sepsi Arénával szemben egy 12 hektáros területet, oda épül az egyetemi campus – részletezte Kató Béla. Hozzátette, az egyetem a város élő részévé kell váljon, több száz egyetemistával, tanárral gazdagodik a település. „Nem várhatjuk el a fiataloktól, hogy hazatérjenek, ha nem teremtünk számukra munkahelyeket. Sepsiszentgyörgy sokat tesz azért, hogy az ifjúságot és a kultúrát összekapcsolja. Ha van ifjúság, van fejlődés, ez a válasz arra a kérdésre, hogy mi lesz velünk a jövőben” – mondta a Sapientia Alapítvány elnöke.

Véglegesítették a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem erdészmérnöki és vadgazdálkodási szakának akkreditációját az elmúlt hetekben – jelentette be Kató Béla. A Sapientia Alapítvány elnöke kifejtette, az akkreditáló bizottság mindent rendben talált, már csak a hivatalos dokumentumokat várják, hogy ősztől Sepsiszentgyörgyön beindíthassák a képzést.(Ezt a cikket a Székelyhonról másolták: https://szekelyhon.ro/aktualis/sapientia-veglegesitettek-az-erdeszmernoki-es-vadgazdalkodasi-szak-akkreditalasat?fbclid=IwAR37X8y2I58BwfZhmGsTMXUQpca_JHW_D4_F_EplIKjDPvGig72Uj38SafU)

Forrás: szekelyhon.ro

Szerző: Bíró Blanka

Fotók: Sapienta Egyetem

Hírszerkesztő: Nagy László