"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Erdőgazdaságok közötti lövészverseny zajlott Sarlóspusztán

Erdőgazdaságok közötti lövészverseny zajlott Sarlóspusztán

A nemzetközi színvonalú Sarlóspusztai Lőtér adott otthont a magyar állami erdőgazdaságok lövészverseny sorozata a 2013. június 28-i versenynapjának. A közelgő Combi Európa Bajnokság (kombinált lövészet) főpróbájaként megrendezett versenyt a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. és a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. közösen szervezte.

Külön öröm volt a szervezők és rendezők számára az igen népes mezőny. 96 versenyző nevezett a megmérettetésre és 17 állami erdőgazdaság indította a csapatát. Rózsás György a Magyar Korongvadász Szövetség főtitkára volt a verseny sportvezetője, Hajdú Ferenc a lőtér üzemeltetője pedig örömmel fogadta az állami erdőgazdaságok képviselőit, versenyzőit.

A versenyzők 6 pályán mutathatták meg lőtudásukat és felkészültségüket. Három sörétes számban (két korongvadász és egy vadásztrapp), illetve három nagygolyós pályán (futó vaddisznó 50 méter, álló őz oszlop mellett támasztva 100 méter és álló vaddisznó szabad kézből 100 méteren) zajlottak az események.

Egyéni helyezettek:

1. helyezett: Varga András (Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt.)

2. helyezett: Dobos József (NEFAG Zrt.)

3. helyezett: Tóth Péter (Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt.)

4. helyezett: Kertész László (Északerdő Erdőgazdasági Zrt.)

5. helyezett: Györök Lajos (Mecsekerdő Zrt.)

6. helyezett: Kapronczai Tamás (Sefag Erdészeti és Faipari Zrt.)

 

A csapatok közötti küzdelem végeredménye a következő lett:

  1. Aranyéremmel állhattak a dobogó tetejére a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt-t képviselő lövészek 2118 ponttal. Név szerint: Csapó Károly, Király Attila, Tóth Péter és Varga András.
  2. Ezüstérmet érdemeltek ki a Gemenc Zrt. lövészei, 1954 pontot szerezve. Tagjai: Babos Imre, Genáhl Krisztián, Kovács Ignác és Szabó Barnabás.
  3. Bronzérmes lett a Sefag Erdészeti és Faipari Zrt. csapata, 1914 ponttal. Csapattagok: Kapronczai Tamás, László Attila, Őss László és Szabó Tamás.

A díjakat Nagy András az MFB Zrt. Agrár Vagyonkezelési Igazgatóság igazgatója és Gőbölös Péter a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. vezérigazgatója adták át.

Forrás: Gyulaj Erdészeti És Vadászati Zrt.

Szerző: Gálos Csaba

Fotók: Gyulaj Erdészeti És Vadászati Zrt.

Hírszerkesztő: Nagy László