"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Sikerrel zárult a Fenntarthatósági Témahét a Vérteserdő Zrt. által szervezett programokon

Sikerrel zárult a Fenntarthatósági Témahét a Vérteserdő Zrt. által szervezett programokon

Hetedik alkalommal zárult sikerrel a Föld Napja apropóján életre hívott Fenntarthatósági Témahét, melynek idén kiemelt kérdésköre a víz, az egészségvédelem és a felelős fogyasztás voltak. Áder János köztársasági elnök tanóráján vészharangot kongató realitással villantotta meg a bolygót leginkább fenyegető veszélyeket, melyeket már tényként kell kezelnünk.

A Vérteserdő Zrt. a korábbi évekhez hasonlóan igyekezett eszközeit megragadva felhívni a fiatalság figyelmét a környezetvédelem fontosságára, a mértéktartó, fenntartható életmód kialakítására. Az iskola falai közül kiszakadva, kollégáink erdei környezetben, négy helyszínen várták a csoportokat.

Az Agostyáni Arborétumban sétálva, Rozmann Hajnalka, arborétum vezető, az erdő védelméről, biodiverzitás szépségéről és megőrzésének fontosságáról beszélt. Rédén Varga János tulajdonos, a 24 Fenyő tanösvény ötletgazdája bocsátotta rendelkezésre az Intézőházat a Fenntarthatósági Témahét rendezvényeihez. Az egykori Esterházy-birtokhoz tartozó épületben Farkas Lajos Réde Község polgármestere fogadta az iskolai csoportokat.

Az Intézőházban lévő vadászati és természetrajzi gyűjtemény megtekintése után a 24 Fenyő tanösvényen Laki Balázs erdészeti igazgató és Baracs Zsolt erdész kalauzolta a résztvevőket, ismertetve az erdő- és vadgazdálkodás rendszerét, sajátosságait és nélkülözhetetlen szerepét.

Kőhányáson, a Németvölgyi tanösvényen Gál Árpád hivatásos vadász mesélt a fenntartható vadgazdálkodásról, valamint az erdész, vadász munkájáról.

A Vérteserdő Zrt. programjain a hét során 6 általános iskola, közel 250 tanulója vett részt.

 

Forrás: Vérteserdő Zrt.

Fotók: Vérteserdő Zrt.

Hírszerkesztő: Nagy László