"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Somogyi erdőmérnök kolléganő az Európai Női Farmerek Innovációs Díj Pályázat legjobbjai közt

Somogyi erdőmérnök kolléganő az Európai Női Farmerek Innovációs Díj Pályázat legjobbjai közt

Az egyetlen magyar Dr. Biró Boglárka, a SEFAG Zrt. Lábodi Erdészetének fahasználati ágazatvezetője a COPA-COGECA által meghirdetett Innovációs Díj a Női Mezőgazdasági Termelőknek pályázat öt legjobb jelöltje közt.

A COPA-COGECA, az európai mezőgazdasági termelőket és szövetkezeteiket tömörítő legnagyobb brüsszeli érdekképviselete, 2020-ban hatodik alkalommal hirdette meg pályázatát, melynek célja, hogy szélesebb körben megismertesse a női gazdálkodók által az Európai Unióban alkalmazott innovatív megközelítéseket a mezőgazdaság és az erdészet területén és hogy globálisan ösztönözze a nőket, hogy merjenek gazdálkodni.

Idén az elsődleges fókusz a nők aktív szerepének bemutatása volt az új üzleti modellek kialakításában és az éghajlatváltozás legnagyobb kihívásainak kezelésében a mezőgazdaság és erdészet területén. A beérkezett 40 pályázatból nehéz volt választani. A díj lehetőséget adott arra, hogy a vállalkozó szellemű hölgyek bemutathassák a vidéki térségek jövőjében betöltött kulcsfontosságú szerepüket és víziójukat egy fenntarthatóbb és vonzóbb vidékről. A beérkezett pályaművek rávilágítottak arra, hogy a nők a mezőgazdaságban nemcsak gazdaságilag életképes vállalkozásokat, hanem a környezetre és a társadalomra is erős befolyással bíró projekteket tudnak létrehozni.

Az idei 5 kiválasztott pályázó

  • dr. Biró Boglárka - Magyarország

  • Marija Cafuk – Horvátország

  • Nazaret Mateos – Spanyolország

  • Immacolata Migliaccio - Olaszország

  • Ines Theunis - Belgium

Kollégánk az "Erdő- és mezőgazdaság integrációjának lehetősége" címmel készített pályaművet.

A nyertesek kihirdetésére 2021. március 8-áig kell várnunk, március 10. napján pedig sor kerül az Európai Parlamentben egy online díjátadóra is.

Gratulálunk kolléganőnknek és sok sikert kívánunk a továbbiakra!

Forrás: SEFAG Zrt.

Fotók: womenfarmersaward.eu

Hírszerkesztő: Nagy László