"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

„Selmec téged soha nem feledtünk” - Felhívás Selmecbányára való visszatérésre!

„Selmec téged soha nem feledtünk” - Felhívás Selmecbányára való visszatérésre!

JÓ SZERENCSÉT!

Alma Materünk 100 évvel ezelőtt indult el Selmecbányáról új „hazát” keresve. Ebből az alkalomból az utódintézmények megemlékezési programsorozatot szerveznek.

A programsorozat egyik elemeként a  Soproni és a Miskolci Egyetem nosztalgiavonatot indít Selmecre amelyre invitálunk minden akadémiai örököst, balekot, Firmát, Veteránt, és Ultra Supra Veteranissimust.

Megemlékezni hívunk mindenkit a dicső selmeci időkről, tisztelegni az ősi Alma Mater előtt, köszönetet mondani a városnak, és azoknak az embereknek, akik jelenleg, más történeti környezetben is tisztelik és vigyázzák, a Selmeci Akadémia Örökségét.

A vonaton Akadémiatörténeti előadások hangzanak el, Selmecbányán megtekintünk olyan akadémiai épületeket, amelyek eddig részben vagy teljesen elzártak voltak, méltó szakestélyt szervezünk, és nem utolsósorban lehetőséget kínálunk balek-Firma generációknak egy közös, Selmeci tradíciók szellemében eltöltött találkozóra. A vonattal egyidőben terveink szerint további hallgatói buszokat is indítunk.

Mivel csak az utolsó pillanatban hárultak el az akadályok a rendezvény megszervezése elől tisztelettel kérnénk minden érdeklődőt a nagyon gyors reagálásra, és ezen információk minél szélesebb körben való terjesztésére.

A részletes program és az utazás feltételei a letölthető mellékletben találhatók a szövegkapcsolóra kattintva!

A mellékelt kérdőív kitöltésével lehet jelentkezni, amely kérdőívben megjelölt elérhetőségen a jelentkezőkkel a MÁV NOSZTALGIA KFT, mint szervező veszi fel a kapcsolatot.

jelentkezési adatlap

További információkkal állunk rendelkezésre a  selmecakademia100@gmail.com email címen,

illetve ajánljuk figyelmükbe megemlékezési honlapunkat:

sopronselmec100. emlékoldal

Találkozzunk Selmecen!

Üdvözlettel:

a Szervezők

Forrás: SOE - Selmec-Sopron 100

Fotók: SOE

Hírszerkesztő: Nagy László