"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Növelte árbevételét a Stihl Magyarországon

Növelte árbevételét a Stihl Magyarországon

A STIHL magyarországi leányvállalatának - Andreas STIHL Kft. - éves forgalma meghaladta a 6 milliárd forintot 2015-ben az előző évi 5,87 milliárd forint után, az idei évre a vállalat 5 százalékos növekedést tervez - közölte a cég s hét elején.

A terveik szerint 2016-ban a mezőgazdasági, erdészeti és kerti gépeket gyártó cég az online jelenlétét erősíti, már országszerte 15 szakkereskedés csatlakozott a legújabb kereskedelmi rendszerhez, amelyben egységes online polcrendszert hoztak létre a partnerek számára, minden szakkereskedés külön webshopot üzemeltethet. Közölték, hogy az új rendszert fokozatosan vezetik be, jelenleg az online előrendelés aktív, így a vásárlási folyamat egyszerűsödik.

A 160 országban jelen lévő Stihl International GmbH 1991-ben alapította meg magyarországi leányvállalatát, hogy bevezesse a Stihl márkájú gépeket, majd biztosítsa ezek önálló kereskedelmét Magyarországon. Az akkor 8 fővel induló cégnek rögtön az első évben 102 millió forintos forgalma lett. Jelenleg 22 fővel, több mint 300 szakkereskedéssel dolgoznak, a vállalat forgalma az évek során több mint az ötvenszeresére növekedett.

Forrás: MTI

Fotók: Andreas STIHL Kft.

Hírszerkesztő: Nagy László