"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Szociális tűzifa a Mecsekből

Szociális tűzifa a Mecsekből

Február közepén befejeződött a téli szociális tűzifa program, amelynek keretében a Mecsekerdő Zrt. 225 önkormányzat igényét szolgálta ki.

A szociálisan rászorulók téli fűtését könnyítő, 2011-ben indult program keretében az ötezer lakosnál kisebb települések önkormányzatai kapnak támogatást az államtól, amelyből térítésmentes tüzelőanyagot biztosíthatnak a lakosság egy részének. A Belügyminisztérium pályázatában meghatározott minőségű tűzifát az erdőgazdaság köbméterenként nettó 15.000 forintos áron bocsátotta a kedvezményezett önkormányzatok rendelkezésére, a településeket a pályázat önrészének vállalásán túl a megrendelt mennyiség kiszállítási költsége terhelte.

A program keretében a Mecsekerdő Zrt. erdészetei összesen 12 073 m3 kemény lombos (elsősorban bükk, tölgy, akác és cser) tűzifát szállítottak az igénylő településekre, mintegy 181 millió forint értékben.

A Társaság már júniustól kezdve törekedett arra, hogy biztosítsa a program teljesítéséhez szükséges faanyagot, hogy az a téli időszakban lehetőség szerint száraz állapotban kerüljön kiszállításra, a hideg időjárásra tekintettel pedig igyekeztek minél hamarabb teljesíteni az igényeket.

Forrás: Mecsekerdő Zrt.

Fotók: radio1pecs.hu

Hírszerkesztő: Nagy László