"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Tanévnyitó és a 70, 50 éve végzettek jubileuma

Tanévnyitó és a 70, 50 éve végzettek jubileuma

Augusztus 31-én nyárvégi hőségben tartotta meg tanévnyitó ünnepségét a soproni erdésztechnikus képző középiskola, ahol a 70 és az 50 éve végzettek számára jubileumi okleveleket is átadtak. 400 diák, tanár és hozzátartozó és az öregdiákok a patinás iskolai kollégiumban gyűltek össze.

Hoczek László igazgató köszöntő beszédében kiemelte, hogy a folyamatos átszervezések ellenére az iskola az eddigi magas szakmai színvonalat kívánja folytatni. Jó hír, hogy elkezdődhet a kollégium felújítása is.

Dr. Magas László az Erdészcsillag Alapítvány nevében, valamint Köveskuti Zoltán régióképviselő az Országos Erdészeti Egyesület nevében nyújtotta át az Erdészcsillag Alapítvány ösztöndíját Eperjes Adrienn 13. évfolyamon tanuló diáknak.

Az iskola kamarakórusának előadása után Hoczek László igazgató adta át az öregdiákoknak a jubileumi okleveleket. A 70 éve 1946-ban végzettek RUBIN oklevelet kaptak: Haller János és Török Gábor. Ők még Esztergomban végeztek.

50 éve 1966-ban végeztek ARANY oklevelet kaptak. A osztály: Bajor Jenő, Borovics János, Csitkovics Géza, Hatvani Ferenc, Hevesy Kálmán Gábor, Hutter Zoltán, Kalotai Árpád, Palaczki József, SándorfaIvi László, Somogyi József István, Szabó Lajos, Dr. Temesi Géza, Turóczy Péter.

B osztály: Barbalics Imre, Farkas Lajos, Garai József, Gosztola Mihály, Hornik Béla, Marschall Tamásné (Zsargó Gabriella), Nyirati István, Páris István, Szakács László, Dr. Szántó Imréné (Kiss Jolán), Szilágyi Gyula, Umathum Lőrinc, Zsoldos Gábor. (Akik nem tudtak eljönni, azoknak postán küldi el az okleveleket az iskola.)

Igazi öröm volt számunkra, hogy személyesen köszönthettük a 86 éves Korondi Imre és a 83 éves Szabó Lajos tanár urakat. Az ünnepséget követően az iskola külön köszöntötte a jubiláns öregdiákokat.

A tanulóknak elkezdődött az újabb év, az öregdiákok pedig még hosszan nosztalgiáztak a régmúlt időkről, s fájó szívvel, de erőt merítve, hangulatosan búcsúztak az iskolától és Soprontól. Emlékezetes ünnepség volt.

Szerző: Szakács László

Fotók: Szakács László

Hírszerkesztő: Nagy László